На 25 март 2019 г. по покана на главния прокурор

...
На 25 март 2019 г. по покана на главния прокурор
Коментари Харесай

Главният прокурор на Турция пристига на официално посещение у нас

На 25 март 2019 година по покана на основния прокурор на Р България - Сотир Цацаров на двудневно публично посещаване у нас идва делегация, водена от основния прокурор на Република Турция Мехмет Акарджа.
Визитата е в границите на подписаното през 2014 година Споразумение за съдействие сред Главната прокуратура към Касационния съд на Република Турция и Прокуратурата на Република България, оповестиха от прокуратурата.
До момента са разменени пет визити сред основните прокурори на Р България и Р Турция, провеждани са и образования на прокурори от двете страни.
Тема на диалозите сред Мехмет Акарджа и основния прокурор Сотир Цацаров ще бъдат терористичните закани, битката с проведената престъпност и интернационалното съдействие по наказателноправни въпроси.
В рамките на визитата са планувани срещи с министър-председателя на Република България - господин Бойко Борисов, с министъра на вътрешните работи - Младен Маринов и със заместител министър на правораздаването.
Мехмет Акарджа е Главен прокурор на Върховния апелативен съд от 2015, преди този момент е бил ръководител на наказателна гилдия на Върховния апелативен съд, в правосъдната система на Р Турция е от 1987 година, когато встъпва като претендент арбитър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР