На 25 километра от Лондон, в градчето Уейбридж екип на

...
На 25 километра от Лондон, в градчето Уейбридж екип на
Коментари Харесай

Люис Хамилтън говори пред Спортал за титлите, посланията и докога ще се състезава във Ф1

На 25 километра от Лондон, в градчето Уейбридж екип на Спортал се срещна с неотдавна спечелилия четвъртата си международна купа във Формула 1 Люис Хамилтън. Разговорът ни се състоя в Mercedes-Benz World, неповторим център на автомобилния немски производител, намиращ се в сърцето на именитата овална писта " Брукландс ".

Голямата звезда на непобедимия в последните години тим на Мерцедес първо отговори на въпросите ни, а по-късно направи демонстративни обиколки на тестовата писта, в които успяхме да се включим, като част от проведеното събитие от Monster – един от главните спонсори на Мерцедес във Формула 1.

Първо, честита четвърта международна купа. И незабавно на главния въпрос: Очакваш ли да бъдеш главен кандидат за купата и през идната година?

Благодаря, благодаря, беше доста луда година за мен. Не чакам, а се надявам да съм в положение да се боря за петата си купа. Това ще е нещо, за което в никакъв случай даже не съм мечтал. Истината обаче е, че в никакъв случай не можеш да знаеш какво фактически ще се случи. Една година може да си първенец, а в идната колата ти да не е конкурентоспособна и каквото и да направиш, да нямаш късмет за купата.

Коя купа е по-важна за теб – първата или четвъртата?

Тези два триумфа са доста разнообразни за мен. Първата постоянно ще остане в сърцето ми като голяма страст да съм паралелно до огромните международни първенци в историята на Формула 1. Тази година е нещо доста друго. Четвъртата купа е огромно достижение, плод на моя труд през целия ми живот и този на всеки един член в тима на Мерцедес. Тя е част и от 44-и номер, което също е значимо за мен.

Мислиш ли, че можеш да продължиш да се развиваш като водач?

Да, сигурно. Един водач, без значение кой е той и къде се състезава, има накъде да се развива. Дали е физически, дали душевен, даже и над пилотирането си, изключително в най-малките елементи, като точност. Това са неща, които желая да продължа да развъртвам в себе си.

Би ли се състезавал за различен английски тим, друг от Макларън?

Не мисля, че това може да се случи в миналото. Дори не съм го обмислял.

Какво ще дефинира какъв брой дълго ще продължи кариерата ти във Формула 1?

Много разнообразни фактори дефинират това. Основният е по какъв начин се усещам аз, какъв брой още ще съм подготвен да приписвам цялото си време единствено за Формула 1, тъй като е нужно да се отдадеш изцяло, с цел да постигнеш задачите си. От много време мисля над този въпрос. Когато към този момент не съм подготвен да отдам на спорта целия си живот, ще е пристигнало времето да приключа кариерата си.

Имаш ли желание да станеш наставник на млад английски водач, който да тръгне по стъпките ти?

Най-вероятно това няма да се случи.

Винаги си казвал, че любовта и позитивизмът ще победят. Мислиш ли, че спортът е най-хубавият метод за предаване на обръщение, което би спряло терора и войните по света?

Спортът ни дава опция да създадем света по-добро място и това е една от привилегиите на нас водачите. Може би не е най-хубавият метод да се борим против тероризма и всички войни по света, само че е опция да покажем на децата, че когато са обединени и работят крепко, могат да реализират фантазиите си, колкото и огромни да са те. Някой ден тези деца ще пораснат и в случай че вършат положително, ще знаем, че сме помогнали. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР