На 25-и в Галерия България - Софийска филхармония бе открита

...
На 25-и в Галерия България - Софийска филхармония бе открита
Коментари Харесай

10-годишната правнучка на Златю Бояджиев откри изложба

На 25-и в Галерия " България " - Софийска филхармония бе открита първата галерия на 10-годишната Беатрис Халваджиян - пра-пра внучка на огромния български художник Златю Бояджиев, и ученичка на различен огромен български художник - Иван Яхнаджиев.

Беатрис учи в Италианския колеж, където маестро Яхнаджиев преподава от години, и дружно с възпитаниците на лицея е основал десетки истински арт съоръжения.

Изложбата на ученичката му Беатрис бе открита с пърформанс на деца, под управлението на Маестро Яхнаджиев.



Изработените на място от дребните художници картини, бяха препоръчани за ликвидация с благотворителна цел - лекуване на заболели деца.



Официалното разкриване на изложбата от картини на Беатрис направи известната галеристка Цена Бояджиева - нейна баба. Тя направи благо послание към дребната художничка, в което означи, че даже Беа да не стане професионален художник, скъпо е даже единствено нейното предпочитание да рисува; че то е знак, че пораства с духа на изкуството - нещо, което единствено по себе си е градивно за израстването й като персона.



Бояджиева благодари на присъстващите на събитието, за тяхното отношение към детското творчество и към самата Беа, чиято първа галерия бе почетена от родственици, другари и съученици на дребната художничка.

Изложбата с картини на дребната художничка ще бъде разполагаем на публиката до 10 юли т.г.



Картина на Беатрис Халваджиян /Снимка: Стелиян Стоименов/







Снимки: Стелиян Стоименов

Източник: Дир.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР