На 25 и 26 февруари във Военноморските сили се проведе

На 25 и 26 февруари във Военноморските сили се проведе ...

Проведе се оперативен сбор на командира на Военноморските сили

На 25 и 26 февруари във Военноморските сили се проведе оперативният сбор на командира на Военноморските сили.

Контраадмирал Кирил Михайлов официално откри сбора с основна тема "Насоки в развитието на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България и произтичащите задачи пред ВМС".

Пред основния команден състав на военния флот заместник-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев представи доклад на тема "Развитие на отбранителните   способности    на  въоръжените  сили  на  Република  България  в контекста на изискванията на концепцията на НАТО за възпиране и отбрана“.

В рамките на сбора бяха представени доклади и презентации от началници на отдели и експерти в Щаба на ВМС по актуални теми за развитието на военния флот.

Капитан I ранг Антонио Скуео, представител на италианските ВМС, представи брифинг  на тема "Предизвикателствата при изпълнение на задачите по развитието на способностите на италианските ВМС“.

Участниците в сбора посетиха "Центъра за кибер операции“ във ВВМУ "Н.Й. Вапцаров“, и пункт за базиране Варна, където се запознаха с тенденциите за развитие на "Военноморски координационен елемент“ и възможностите на минен ловец "Струма“. Пред участниците беше изнесена актуална информация относно ваксините за COVID 19.

Областният управител на Област Варна г-н Стоян Пасев и заместник-областният управител на Област Бургас г-н Владимир Крумов представиха актуални проблеми и перспективи за развитието на двата региона.

По традиция капитан ІІ ранг от запаса Атанас Панайотов направи историческа ретроспекция на тема "Развитието  на  структурите на логистиката на ВМС в периода 1879-1989 г.".

За постигнати отлични резултати и висок професионализъм при изпълнение на   служебните   си  задължения  и  във  връзка  с  честването  на  1-ви март –  Ден на логистиката в Българската армия командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов награди с предметна награда "Морски сувенир“ следните военнослужещи:

- капитан II ранг Милен Манолов Манолов от военно формирование 34400-Варна;

- цивилен служител Дора Панева Димова от военно формирование 36940-Варна.

С грамота:

- капитан-лейтенант Силвия Иванова Михайлова от военно формирование 54950-Бургас;

- мичман Живко Иванов Желев от военно формирование 26800-Варна;

- цивилен служител Иван Гинчев Вълчев от военно формирование 54950-Бургас.

Източник: varna24.bg