На 25 години Кими Канешина не е там, където е

...
На 25 години Кими Канешина не е там, където е
Коментари Харесай

Младите служители са по-неудовлетворени от работата си от всяко друго поколение

На 25 години Кими Канешина не е там, където е считала, че ще бъде в кариерата си. След една година работа като продуктов управител в Южна Калифорния, тя беше съкратена през юни. Нейната история, която в действителност е като на доста други млади работещи хора по света, ни споделя Business Insider.

Работата на Кими е страхотна, нейното уволняване бързо трансформира целите й. Сега, когато е в търсене на нова работа, тя не желае да приема нещата прекомерно съществено. Вместо да се тревожи за фирмената просвета или за това дали работата й е вълнуваща, първото нещо, което я интересува е заплатата.
 Снимка 608711
Източник:

" В момента има голямо световно придвижване за бистрота на заплатите. Така че доста от позициите, за които аплайвам, аз знам какво е заплащането ", споделя героят на тази история.
 Gen Z към този момент не са деца, а сътрудници и чиновници: Как да поддържаме връзка с тях
Gen Z към този момент не са деца, а сътрудници и чиновници: Как да поддържаме връзка с тях

Най-младите работещи хора са част от едно доста друго потомство

След като е задоволена от заплатата, Кими е подготвена да одобри новата работа. Преди това обаче се интересува дали новото място й обезпечава опция за напредък - и какъв брой време остава, до момента в който може да получи покачване?Както на позицията, по този начин и на парите. За да одобри работата, и трите фактора би трябвало да са налице.

Впрочем, от ден на ден млади от Европа, Америка, Азия и на всички места по света са като Кими. България не прави изклчение. Заплатата и кариерното израстване са най-важните неща хората сред 18 и 26 години, представителите на така наречен Gen Z ( " потомство Z " ).

Като цяло те са доста по-недоволни от работата си от по-възрастните си сътрудници. Нещо повече, горяма част от тях са нещастни, поради работата си.

Едва  44% от чиновниците под 30 години споделят, че са доста удовлетворени от работата си, спрямо 67% от чиновниците на 65 и повече години.

Изследванията са открили, че представителите на Gen Z имат разнообразни цели от тези на техните по-възрастни шефове. Докато заплащането и напредването в кариерата са от решаващо значение за най-младите чиновници, по-възрастните от тях се интересуват повече от това дали самата работа е приятна.

И това си има своето пояснение. След като станаха очевидци на обстоятелството, че милениалите (родени сред 1980-1995 година) постоянно са ставали " жертва " на подправеното заричане, че намирането на работа и спазването на работните часове и нравственос ще доведат до устойчиво нанагорнище нагоре по кариерната стълбица и канара на възнаграждение, най-младото работещо потомство е доста по-малко склонно да се доверява на обещания.

В изследване на EY за " поколението Z " от 2023 година, повече от 50% от интервюираните споделят, че са " извънредно обезпокоени от неналичието на задоволително пари ".

Освен това, преобладаващата част от младежите одобряват специалността си " просто като работа " и държат както на положително възнаграждение, по този начин и на това да разполагат по-свободно с времето си.

И тези неща несъмнено ще трансформират световния пазар на труда подобен, какъвто го познаваме през днешния ден.
 Gen Z желаят да се пенсионират на 61 - за какво няма да им се получи
Gen Z желаят да се пенсионират на 61 - за какво няма да им се получи

Високите цени са голям проблем за най-младите работещи хора
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР