На 25 февруари заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова (ГЕРБ-СДС)

...
На 25 февруари заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова (ГЕРБ-СДС)
Коментари Харесай

Народният представител Росица Кирова инициира среща с кметове на общини за подпомагане на учащите се в медицински специалности от област Видин

На 25 февруари заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова (ГЕРБ-СДС) провежда среща с кметовете на общините от област Видин по отношение на подетата самодейност за образование на деца от района за медицински експерти в Русенския университет.

„ Заедно с кметовете ще потърсим младежи, които са приключили или в този момент приключват своето приблизително обучение и имат предпочитание да продължат образованието си ”, заяви на конференция госпожа Кирова.
Кандидатстването ще се прави посредством видинския филиал на висшето образователно заведение, който ще управлява всички нужни документи.
Бъдещите студенти в медицински специалности ще бъдат освободени от такси за образование, ще им се обезпечат общежитие и стипендии като подпишат контракт с видинската болница.
“Първоначално ще се започва с към 10-20 бройки, които ще се образоват в Русе. Бъдещите млади експерти ще практикуват и работят по контракт във Видинската болница“, сподели заместник-председателят на Народно събрание.
Росица Кирова обясня, че чака, съгласно финансовите благоприятни условия, общините, взаимно с бизнеса, да обезпечат и спомагателни стипендии за тези студенти.
„ Искрено се надявам и към това са ориентирани напъните ми – да стартираме да осигуряваме здравни фрагменти, които да обслужват популацията на Видинска област ”, добави госпожа Кирова.
Предстоящата среща е продължение на провелите се в Парламента, по самодейност на Росица Кирова, диалози и реализирани договорености сред акад. Христо Белоев – ректор Русенския университет, изпълнителният шеф на МБАЛ във Видин доктор Ивета Найденова и административният шеф на видинския филиал на университета Момчил Станков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР