На 25.05.2022 г. в Народното събрание се проведе среща между

...
На 25.05.2022 г. в Народното събрание се проведе среща между
Коментари Харесай

Адв. Иво Атанасов от „Има Такъв Народ“ се срещна с посланика на Сърбия

На 25.05.2022 година в Народното събрание се организира среща сред членовете на Групата за другарство с Република Сърбия и Негово Превъзходителство доцент доктор Желко Йович, дипломат на Република Сърбия в Република България.

Срещата беше водена от ръководителя на Групата за другарство – адв. Иво Атанасов, и мина в доста другарска атмосфера.
От страна на адв. Атанасов бяха подчертани другарските връзки сред двата народа, като в същото време беше подчертано на нуждата от дотъкмяване и разкриване на нов контролно-пропускателен пункт сред България и Сърбия. Пунктът „ Салаш – Ново Корито “ би трябвало да е при белоградчишкото село Салаш и сръбското – Ново корито. За което е подписано съглашение още през 2007 година, само че строителството е спряно през 2014 година

Адв. Атанасов акцентира, че Република България се стреми да утвърждава правилото на добросъседски връзки, опазване и развиване на националната и културна еднаквост на българското малцинство в Сърбия, както и поддържане на деен политически разговор сред двата Народното събрание.

Отбелязано беше, че районното съдействие остава значим инструмент за реализиране на непоклатимост и разцвет на Балканите – програмата за трансгранично съдействие (ИНТЕРРЕГ) е доста потребна в това отношение.

Председателят на групата адв. Атанасов предложения Негово Превъзходителство доктор Йович на 06.06.2022 година на среща във Видин, на която Министерството на районното развиване ще показа Оперативна програма “Регионално развитие” и ИНТЕРРЕГ.

Срещата завърши с уверения за по-задълбочен разговор сред парламентите на двете страни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР