На 24 юни влезе в сила кралски указ, който отменя

...
На 24 юни влезе в сила кралски указ, който отменя
Коментари Харесай

От днес жените в Саудитска Арабия имат право да шофират

На 24 юни влезе в действие кралски декрет, който анулира десетилетната възбрана на дами да ръководят транспортно средство в Саудитска Арабия. " Сега всяка жена има правото да кара кола на всички места в кралството ", се споделя в изказване на представителя на пътната полиция полковник Сами бин Мохамад, публикувано от саудитския тв канал " Ал Ехбария ", представен от ДПА.

Някои дами, нетърпеливи да се възползват от опцията, седнаха зад кормилото още в първите минути след среднощ против неделя. Една от тях - 30-годишната Уала Абу Негъм - сподели за ДПА: " Най-сетне мога да посетя своите родственици, без да апелирам брачна половинка си да ме закара ". Абу Негъм потегли по улица в столицата Рияд с автомобила на мъжа си, защото още не си е купила собствен.

Би Би Си разгласява репортаж за Роа Алтауеи, жена от междинната класа, която за пръв път кара сама.

" Днес се разсъниха се по-рано от нормално. Бях толкоз разчувствана, че не можех да дремя. Аз карам за работа и за пръв път не съм на задната седалка. Аз съм зад кормилото. Все още не мога да повервам. Аз ще карам в Джеда ", споделя прочувствено тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР