На 24 юни в ХГ Николай Павлович“ – гр. Свищов

...
На 24 юни в ХГ Николай Павлович“ – гр. Свищов
Коментари Харесай

В Художествена галерия „Николай Павлович“ – Свищов бе открита изложба на макети на военни кораби и картички

На 24 юни в ХГ „ Николай Павлович “ – гр. Свищов бе открита галерия на макети на военни кораби от персоналната сбирка на Владимир Стоянов и на картички от фонда на Регионалния исторически музей гр. Русе. Мероприятието, което е част от програмата на Община Свищов, отдадена на 145 години от освобождението на града, бе намерено от шефа на Исторически музей – Свищов Ивелина Габровска, която сподели няколко думи за изложените експонати и показа създателя на макетите.

Владимир Стоянов описа, че увлечението му към моделирането е почнало когато е бил в пети клас и се записва в кръжок по авиомоделизъм в учебно заведение. По-късно е поканен да се причисли и към клуб по корабомоделиране, което след това остава негово занимание през целия му живот. 75-годишният създател на изложените модели военни кораби описа историята на всеки един десетте експоната, като добави, че с някои от тях е взел участие нееднократно на изложения и надпревари, където биват оценени уместно. Той показа, че моделирането развива доста качества, умения и познания в разнообразни области на науката и би било отлично повече младежи да бъдат привличани към сходен жанр занимания.

Уникалните експонати и богатата сбирка от картички могат да бъдат прегледани в Художествената изложба „ Николай Павлович “ до 22.07.2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР