На 24 юли на сайта на Ню Йорк таймс“ бе

...
На 24 юли на сайта на Ню Йорк таймс“ бе
Коментари Харесай

„Ню Йорк таймс“: Изследванията показват, че семейното богатство е основа за прием в елитни американски университети

На 24 юли на уеб страницата на „ Ню Йорк таймс “ бе оповестена публикация, в която се споделя, че фамилното благосъстояние е основа за банкет в елитни американски университети, а неравенството в областта на образованието в Съединени американски щати е необятно публикуван проблем.

В публикацията се показва още, че университетите от така наречен „ Бръшлянова лига “ (най-престижните висши учебни заведения в страната) постоянно са събирали деца от най-богатите фамилии, като фамилиите на повече от една шеста от студентите са част от най-богатия 1% от популацията на Съединени американски щати. Децата от тези заможни фамилии са одобрявани от „ Бръшляновата лига “ не поради оценките, автобиографиите или образователните дисциплини, а заради фамилни фактори.

Сюзън Динарски, икономист в Харвардското висше учебно заведение по обучение, разяснява: " Заключението, което върша от това изследване, е, че в университетите от „ Бръшляновата лига “ няма студенти от фамилии с ниски приходи, тъй като просто групата не желае тези студенти. "
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР