На 24-ти юни от 17:00ч. двадесет от най-добрите дрифтъри в

...
На 24-ти юни от 17:00ч. двадесет от най-добрите дрифтъри в
Коментари Харесай

Red Bull Car Park Drift ще се проведе в България на 24-ти юни

На 24-ти юни от 17:00ч. двадесет от най-хубавите дрифтъри в страната ще премерят уменията си в особено проектирано трасе. Локацията е права на столичния, централен бул. Витоша, сред бул. Патриарх Евтимий и бул. Скобелев. Специални посетители и съдии на събитието са Red Bull спортистът Абдо Фегхали, Александър Гринчук и Стефан Петров. 

София, 17.05 - Red Bull Car Park Drift идва за повторно в България на централна столична локация! Любителите на високите скорости и свистенето на гуми ще станат очевидци на зашеметяващо дрифт шоу на 24-ти юни. Двадесет от най-хубавите дрифтъри в страната ще премерят качествата си на особено проектирано трасе с коси завои, тесни ъгли и дълги сектори, които биха затруднили и най-опитните водачи. Националният победител ще има опцията да замине за световния край на сериите в Доха, Катар през декември 2023-та година.

За Red Bull Car Park Drift  

Red Bull Car Park Drift е събитие в региона на моторните спортове, което се концентрира върху изкуството на дрифта. Началото му е сложено в Ливан през 2008 година и от този момент набира известност в редица страни по света. Събитието има за цел да покаже дрифт уменията на локални водачи и да даде платформа за съревнование и проява на гения им. 

След триумфа си в Ливан, Red Bull Car Park Drift разширява обсега си и излиза отвън страните от Близкия изток, като доближава до разнообразни точки по света, в това число Бразилия, Румъния, Южна Африка, Япония и доста други. През годините Red Bull Car Park Drift развива своя формат, с цел да направи надпреварата по-вълнуващо и предизвикателно. 

Събитието се състои от поредност квалификационни кръгове, в които участниците показват своите дрифт умения пред защити съдии. Най-добре представилите се участници не престават да се състезават на финалите, където се борят за националната купата. 

Red Bull Car Park Drift дава приоритет на сигурността и развиването на уменията. От участниците се изисква да съблюдават разпоредбите за сигурност, в това число потреблението на подобаващи защитни ограничения и модификации на колите. Състезанието предизвиква водачите непрекъснато да усъвършенстват техниките си за дрифт, разширявайки границите на опциите си.

Квалификации и край в България:  

Всеки искащ да взе участие би трябвало да изпрати клип с най-хубавия си дрифт на: https://www.redbull.com/carparkdriftbg до 4-ти юни. 50-те най-хубави ще бъдат поканени на предварителни квалификации, които ще се проведат на 10-ти юни. 20-те най-хубави участника ще се състезават на финала на 24-ти юни, където ще бъде излъчен народен успехите

Съдии и специфични посетители на събитието  ще бъдат трима от най-хубавите дрифтъри от международната и местна сцена. Дългогодишният дрифт играч и нееднократен шампион Александър Гринчук, Red Bull спортистът и основател на Red Bull Car Park Drift Абдо Фегхали и родната легенда Стефан Петров ще правят оценка всеки водач на база жанр, ъгъл, скорост и надзор. Шофьорът с най-голям резултат в края на надпреварата ще бъде разгласен за първенец на събитието Red Bull Car Park Drift и ще има опцията да замине на световния край в Доха, Катар през декември 2023-та година. 

Участието за състезатели е без регистрационна такса и достъпът до събитието е свободен. 

Разбери повече на www.redbull.com/carparkdriftbg

Снимки: Red Bull Content Pool
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР