На 24 ноември, повече от две години след като талибанските

...
На 24 ноември, повече от две години след като талибанските
Коментари Харесай

Дали Индия на Моди се доближава до талибаните?

На 24 ноември, повече от две години откакто талибанските бойци нахлуха в Кабул, с цел да си възвърнат контрола над Афганистан, основен, дълготраен челен пост на държавното управление, което те бяха свалили, затвориха 1000 км (600 мили), в индийската столица Ню Делхи.

Дипломатическата задача на Афганистан в Индия, ръководена от някогашния дипломат Фарид Мамундзай, разгласи окончателното затваряне на посолството си в Ню Делхи, базирайки се на „ напън както от талибаните, по този начин и от индийското държавно управление да се откаже от контрола “.

Изключването беше в развой на разработка. Близо два месеца по-рано Мамундзай сподели, че посолството ще би трябвало да спре дипломатически услуги заради „ липса на поддръжка “ от Индия, понижаване на личния състав и ресурсите и неспособността на задачата да отговори на упованията на към 32 000 афганистански жители в страна.

Предположенията за индийска неприязън – които Ню Делхи отхвърли – към посолството акцентират смяна в облика, който най-голямата народна власт в св...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР