На 24 май, вторник, президентът Румен Радев ще посети Пловдив

...
На 24 май, вторник, президентът Румен Радев ще посети Пловдив
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев ще посети Пловдив за участие в официалното честване на Деня на светите братя

На 24 май, вторник, президентът Румен Радев ще посети Пловдив за присъединяване в формалното честване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, оповестяват от пресцентъра на президента.

Държавният глава ще бъде посрещнат в 9.10 часа пред Хуманитарната гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “ (площад „ 11 май “). В 9.20 часа ще стартира тържеството, на което президентът Румен Радев ще произнесе слово.

В рамките на честването Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай ще отслужи молебен, а пред паметника на славянските равноапостоли ще бъдат положени венци и цветя.

В 10.00 часа президентът ще се включи в шествие във връзка празника, което ще стартира от площад „ 11 май “ и ще приключи пред постройката на община Пловдив.

София провежда на следващия ден, 24 май - най-масовото осъществяване на химна „ Върви, народе възродени “

От 10.50 часа, в Драматичния спектакъл, президентът ще взе участие в тържественото отбелязване на 60 години от основаването на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. Президентът ще приветства академичното управление, преподавателите и студентите на висшето учебно заведение.

По-късно същия ден в София, от 18.30 часа, в Националния исторически музей президентът Румен Радев и брачната половинка му ще бъдат домакини на обичайния банкет по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР