„На 24 май в атомната централа по време на пускови

...
„На 24 май в атомната централа по време на пускови
Коментари Харесай

АЕЦ „Козлодуй“: Тиражираните от трибуната на НС твърдения за пожар не отговарят на истината

„ На 24 май в атомната централа по време на пускови интервенции на 5 блок е сработила пожароизвестителната апаратура. При осъществения оглед е открито задимяване от омаслена топлоизолация на тръбопроводната система на една от четирите основни циркулационни помпи, която според условията на експлоатационната документи работи за повишение на температурата на топлоносителя.

Въпреки че не е имало запалване, според протоколите за деяние дежурните екипи превантивно са употребявали прахови пожарогасители, с цел да обезопасят димящия сектор.

Възникналата обстановка не е събитие, изискващо докладване в АЯР. Независимо от това, Агенцията и съответните институции са известени.

След премахване на омаслената топлоизолация, пусковите интервенции на блока са продължени сполучливо според плановите логаритми и на 28 май 2022 година блокът е включен в енергийната система на страната “, пишат още от.

Припомняме, че през вчерашния ден по време на съвещанието на Народното събрание от парламентарната естрада.

„ В АЕЦ „ Козлодуй “ е регистриран случай. В края на месеца е завършил планов ремонт. Сроковете притискат всички и при приемане на обекта изтича масло и зародил пожар. Над 200 прахови пожарогасителя се употребяват. Информирани ли са българските служби? Информирани ли са всички институции? “, попита той вицепремиерът Асен Василев.

На собствен ред ръководещите отхвърлиха да е имало случай, който да заплашва централата, а народни представители от „ Българска социалистическа партия за България “ и „ ИТН “ желаеха техни сътрудници от ПГ на „ Възраждане “ да бъдат глобени поради всяване на суматоха за АЕЦ „ Козлодуй “.

Преди дни в предаването „ Честно казано с Люба Кулезич “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР