На 24 май (сряда), Ден на светите братя Кирил и

...
На 24 май (сряда), Ден на светите братя Кирил и
Коментари Харесай

НСО със засилени мерки за сигурност в София на 24 май

На 24 май (сряда), Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, Националната работа за защита (НСО) вкарва ограничения за сигурност в столицата в региона към Паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека.

Програмата за публично честване на празника в София ще стартира с тържествено шествие от 10.30 часа, което ще тръгне от Министерството на образованието и науката (фонтана пред Археологическия музей).

В 11.00 часа пред Националната библиотека " Св. Св. Кирил и Методий " ще се организира формалната гала по случай 24 май.

Достъп на жители до зоната за сигурност пред Националната библиотека ще бъде обезпечаван от 09.30 часа през два пункта за инспекция – на ул. " Шипка " (срещу СУ " Св. Климент Охридски " ) и на бул. „ Васил Левски “ (срещу Националната художествена академия).

Служителите на НСО ще правят инспекции за предмети и субстанции на съображение член 30, алинея 1 от Закона за Националната работа за защита. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

За времето от 10.30 ч. до 13.00 ч. се вкарва възбрана за потребление на безпилотни летателни системи (дронове) в зоната за сигурност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР