На 24 май - Денят на българската просвета и култура

...
На 24 май - Денят на българската просвета и култура
Коментари Харесай

Тържествени шествия, модерни просветители, малки мъдреци и 24 жени с кауза в платформите на bTV Media Group по случай 24 май

На 24 май - Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност, платформите на bTV Media Group ще отбележат празника със специфична стратегия. По традиция, началото ѝ ще бъде сложено от Антон Хекимян и екипа на „ Тази сутрин”, които ще срещнат феновете с редица забавни посетители, измежду които поетесата Надежда Захариева и заместник-министъра на образованието Таня Михайлова. Репортерите на предаването ще бъдат част от празничните шествия в разнообразни точки на страната, а в „ Чети етикета “ Биляна Гавазова ще повдигне тематиката за избора сред кариерата у нас и в чужбина.

Какво написа в истинския ръкопис на Петър Богдан „ За древността на бащината земя и за българските каузи “ и ще промени ли то визиите ни за българската история? За първи път в ефир по тематиката ще приказва преводачът на ръкописа доктор Цветан Василев.

Празничната стратегия ще продължи в компанията на Деси Стоянова и Сашо Кадиев, които дружно със феновете на „ Преди обед” ще проследят онлайн тържествените шествия по случай Деня на писмеността, просветата и културата в София. Как наподобява 24 май през погледа на дребните мъдреци от едноименната графа в предаването, феновете ще научат онлайн пред Народната библиотека. Екипът на „ Преди обед “ дава обещание любопитна среща и с петокласничка от Перник, която е победител в Националния конкурс по правопис.

На живо от празника в столицата феновете ще се срещнат с известния влогър Слави Панайотов - The Clashers, който в границите на година стана един от най-предпочитаните създатели, следван от 510 хиляди почитатели. Ще бъде споделен и образец от чужбина – с първите за лондонското метро вендинг машини за къси разкази. Те съществуват от няколко години и във Франция, а повече за тях ще опише основателят им.

Ексклузивно в „ Преди обед “ ще гостува и българинът Антони Христов, под чиито ръце са излезли обичаните на дребни и огромни по целия свят анимационни филми: „ Търсенето на Немо “, „ Феноменалните “, „ Колите “ и „ Уоли “.

След това, в специфичните издания на обедната и централна емисия на bTV Новините, водещите Денислав Борисов и Юксел Кадриев ще излязат от студиото и дружно с репортерите ще предадат онлайн празничната атмосфера от цялата страна.

В дните преди националния празник, следобедният блок на bTV Radio също ще обърне особено внимание на хубостта на българския език. В предаването „ За града” водещите ще дебатират с хора на духа за това по какъв начин посредством езика сътворяваме литература и история, драматургия и музика.

Не на последно място, празникът въодушеви и екипа на ladyzone.bg, който през целия месец май среща аудиторията си с дами, които впечатляват с концепциите си, с работата си и с това, което са оставили и оставят като обръщение към поколенията. На 24 май в „ 24 дами с идея “ ще приказва писателката Мария Лалева - за романа ѝ „ Живот в скалите “, смелостта да си дадем обич и храната, която е нужна на човешката душа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР