На 24 май – Денят на светите братя Кирил и

...
На 24 май – Денят на светите братя Кирил и
Коментари Харесай

Специално издание на „Здравей, България“ на 24 май

На 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, „ Здравей, България “ ще предложи удължено петчасово издание от 07:00 до 12:00 ч. Специалната стратегия на утринния блок на NOVA, отдадена на националния празник, ще срещне феновете с любопитни персони, забавни истории и тържествените празнувания от цялата страна.

Виктор Николаев ще бъде водещ в студиото на „ Здравей, България “ , където ще даде думата на хората, съхраняващи и предаващи просветата – българските учители. Специални среща и диалог за силата на словото в сложни времена следва и с писателите Георги Бърдаров и Захари Карабашлиев.

В изнесеното студио пред Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий ” в София Ани Салич ще следи всичко забавно от празничния 24 май и ще се срещне с редица вдъхновяващи събеседници. Невена Василева ще опише за празника в морската ни столица Варна. Репортерите на NOVA ще създадат феновете очевидци на празничните празнувания и шествия на хиляди възпитаници и от всички краища на България – Пловдив, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Лом, Враца и Благоевград.
 Ани Салич NOVA
Празничната стратегия в „ Здравей, България “ ще добавят историите на известни българи със мемоари за обичаните учители и моменти от учебно заведение.

На 24 май в 19:05 ч. по NOVA NEWS ще бъде излъчен извънредно и документалният филм за артистичната, преподавателската и благотворителната активност на Райна Кабаиванска , отдаден на 20-та годишнина на нейния Международен майсторски клас в Нов български университет. “Школата Кабаиванска “ е роман от първо лице на великата оперна дива за артистите, които основава, оперния свят в предишното и през днешния ден, и фантазиите, отправени към бъдещето. Режисьор на лентата е Найо Тицин, сценарист е Петър Балабанов, а продуцент – доктор Георги Текев.

Гледайте специфичното удължено издание на „ Здравей, България “ на 24 май от 07:00 ч. до 12:00 ч. по NOVA и документалния филм „ Школата Кабаиванска “ от 19:05 ч. по NOVA NEWS!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР