На 24 февруари ще се проведе националната конференция на ДПС.

...
На 24 февруари ще се проведе националната конференция на ДПС.
Коментари Харесай

ДПС ще има един председател, Пеевски се кандидатира, изборът - в края на февруари

На 24 февруари ще се организира националната конференция на Движение за права и свободи. Това заяви ръководителят на парламентарната група на придвижването Делян Пеевски след извършения през днешния ден Централен съвет на партията, съобщи кореспондент на БГНЕС.


На съвета не участва водачът на Движение за права и свободи Ахмед Доган, а повода съгласно Пеевски аргументите са здравословни.

Г-н Ахмед Доган е с грип и е у дома, сподели той.

Централния съвет на партията е взел решение за осъществяване на конгреса следващата година, който би трябвало да излъчи ръководител след оставката на Мустафа Карадайъ.

Аз ще се кандидатирам за ръководител на Движение за права и свободи, заяви Делян Пеевски.

В свое обръщение, прочетено и пред делегатите на съвета, Ахмед Доган споделя, че приема връщането си в оперативната политика като " екзистенциална тежест ".

" Връщам се не по своя воля, а по политическа нужда ", написа Доган до членовете на придвижването.

Доган показва и отношението си в настоящ проект към Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски. Според него изненадващата оставка на Мустафа Карадайъ очевидно си има предистория и развиване. " В случая единствено желая да отбележа, че той има неоспорими заслуги за одобряването на Движение за права и свободи. В него е вложена 30-годишна инвестиция, която, уповавам се, да му помогне и в идната страница на неговия живот ", акцентира той.

Доган е безапелационен, че Делян Пеевски е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. " С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той съумя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се трансформира в важен сътрудник за всички парламентарни групи ", показва той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР