На 24 февруари се навършват две години от първия ракетен

...
На 24 февруари се навършват две години от първия ракетен
Коментари Харесай

Украинските железници - голямата гордост на страната, дори и по време на война

На 24 февруари се навършват две години от първия ракетен удар на съветската войска, който сложи началото на войната с Украйна. За това време страната претърпя още десетки масирани офанзиви, хиляди починаха, а десетки обитаеми места станаха необитаеми или сринати с земята. Въпреки комплицираната обстановка обаче, железниците не стопираха да работят и да извършват своята значима функционалност.
 Откраднатите деца на Украйна - и съветските лагери за
Откраднатите деца на Украйна - и съветските лагери за " превъзпитание "

Обучение или просто геноцид

Украинската железопътна мрежа носи името Ukrzaliznytsia и постоянно е била една от огромните гордости на страната. А след началото на войната - още повече. Сега тя извършва основа роля както в транспорта на хора, по този начин и в обезпечаването на необходимото оборудване, провизии и филантропични материали в разнообразни елементи. Често се употребява и за незабавни евакуации на поданици, като единствено за мината година над 60 хиляди души са били избавени от военни дейности по този метод. И просто няма по какъв начин да си разрешат да спре работа, макар огромни опасности, които обстановката носи.

А и поради невъзможността за извършване на вътрешни пътнически полети, ЖП превозът остава единствената опция за публичен превоз на дълги дистанции. В първите месеци след началото на военния спор броят на пасажерите доста понижава, само че в този момент към този момент се връща на равнищата от преди с 24.9 милиона пасажери за 2023 година и прогноза през тази да доближат 27.5 милиона.
 Снимка 653476

Гарите в столицата на Украйна Киев не престават да са все по този начин цялостни с пасажери - както локални, по този начин и чужденци. Но до момента в който по-голяма част от продажбите на билети се правят онлайн, касите са превърнати в гишета на УНИЦЕФ и други благотворителни организации и оферират поддръжка на фамилии, които са били принудени да изоставен домовете си и да се трансфорат в бежанци. Подобни места, които са като дребни оазиси на спокойствието, се откриват и по гарите в други градове в страната.

Към момента към 18% от територията на Украйна е окупирана от руските сили и так железопътната инфраструктура търпи огромни повреди, които пречат на нейната употреба. Но служащите от ЖП компанията не стопират да поставят усилия да възстановят жизненоважните трасета, даже на моменти с риск за живота си. Само за предходната година са реновирани близо 300 км железопътни релси и 15 моста. Това става и благодарение на английските и швейцарските ЖП компании.
 Снимка 653474

Има обаче и огромен дефицит на фрагменти сега, тъй като над 10 хиляди чиновници на компанията са били мобилизирани в армията, стотици са убити, а хиляди - ранени. А в това време компанията се опитва да развивай и позитивна кампания, обвързвана с всички военни емигранти. Много семейства избират да стартират нов живот в прилежащи страни като Полша и Германия и за тях е значимо да им обезпечат комфортен и първокласен превоз, с който да се връщат при околните си, когато желаят.

For the first time since Ukraine's independence, has modernized a DR1A diesel train No. 329 at its own facilities. From now on, it will run on the Korosten-Zhytomyr-Vinnytsia route.
— CFTS Media (@CFTS_UA)
Железниците в Украйна играят водеща роля и в поддържането на стопанската система на страната, даже и във военно състояние. Това се случва най-много с помощта на карго доставките. Железопътният превоз съставлява 65% от товарния трафик в страната - междинното за Европейски Съюз за железопътен превоз е единствено 20% - макар карго подразделението на UZ, което понася голям удар от февруари 2022 година
 Каролина Шиино се отхвърли от купата си - за какво родената в Украйна Мис Япония остави короната
Пореден скандал към родената в Украйна Мис Япония

Когато мръсните секрети излязат на показ

Друг огромен плюс на украинските железници е непрекъснатото развиване и подобряване на изискванията за пътниците. Днес влаковете наподобяват като във всяка западноевропейска страна. А занапред ще се реализира капиталов проект на стойност 25 милиарда $, включват и удължение на ЖП трасетата с 3300 км. С това тя ще стане една от най-дългите в света, което е следващ мотив за горделивост за страната.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР