На 24 февруари, когато се навършва 1 година от войната

...
На 24 февруари, когато се навършва 1 година от войната
Коментари Харесай

Шествие в подкрепа на Украйна тази събота във Варна

На 24 февруари, когато се навършва 1 година от войната в Украйна, цивилен деятели провеждат протестни шествия в разнообразни градове на страната под надпис " България е с Украйна! Не на руzкия гнет! ".

В морска столица то ще се организира на 25 февруари (събота) пред Общината от 14.00 часа , оповестиха уредниците на демонстрацията за Moreto.net.

" Излизаме по улиците на България, с цел да изразим съпричастност с украинския народ в битката му за независимост. За да покажем, че България е с Украйна. България е Европа ", показват основателите на акцията.

В София шествието е от 19.00 ч. и стартира пред Президентството. Във Велико Търново от 17.30 пред Общината. В Пловдив е от 18.00 ч. пред църквата " Св. Богородица " в Стария град. В Русе стартира от 17.30 на пл. " Александър Батенберг " 3, против Регионалния исторически музей. В Стара Загора е от 18.00 ч. пред Общината. Очаква се да се включат и други градове.

Шествията ще са мирни и всички участници ще съблюдават законите на Република България.

" Измина една година от началото на съветската инвазия. Една година гнет, стотици хиляди жертви, десетки хиляди отвлечени деца, милиони бежанци. Но и една година храброст, в която украинският народ води непоколебима борба за своята независимост и за бъдещето на Европа. Същевременно пред България рисковете са големи. Нямаме работещ парламент и държавно управление, определено от народа. Президентът държи цялата власт, а служебните му министри надвишават неведнъж пълномощията си в опит да дефинират бъдещето на страната за десетилетия напред ", пишат уредниците в анонса за събитието.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР