На 24 август между Министерството на земеделието (МЗ), Министерството на

...
На 24 август между Министерството на земеделието (МЗ), Министерството на
Коментари Харесай

Агенцията за социално подпомагане във Враца с важна информация за помощите за отопление

На 24 август сред Министерството на земеделието (МЗ), Министерството на труда и обществената политика (МТСП) и Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) е подписано Споразумение за взаимоотношение и съдействие при оказване на поддръжка на лицата, на които е издадена заповед за разпределяне на целева помощ за отопление с твърдо гориво, за отоплителен сезон 2022/2023г., посредством даване на дърва за огрев на преференциални цени. Срокът на Споразумението е до 31.12.2022г. и влиза в действие от 24 август, оповестиха от Агенцията за обществено подкрепяне във Враца. 
АСП ще дава от време на време до 10-то число на Министерство на здравеопазването, описи за правоимащите лица. Първият лист ще съдържа информация за лицата, които имат издадена заповед за разпределяне на целева помощ с твърдо гориво към 24.08.2022г. 
МЗ дава получените описи на териториалните си поделения, с данни единствено за лицата, живущи в общините и обитаемоте места в региона им на деяние.
За задачата лицата, на които е издадена заповед за разпределяне на целева помощ за отопление с твърдо гориво, следва персонално или посредством акредитиран представител, да посетят съответното държавно горско стопанство или държавно ловно стопанство на територията, на което е актуалният им адрес и да показват заповедта за разпределяне на целевата помощ за отопление с твърдо гориво.  
Лицата, на които е издадена заповед за разпределяне на целева помощ за отопление с твърдо гориво в пари, заплащат при приемането на съответното количество дърва за огрев по цени и ред, избрани от съответното териториално отделение на държавното дружество, от където се получават.
Лицата, на които е издадена заповед за разпределяне на целева помощ за отопление с твърдо гориво в натура, показват заповедта на определен от тях търговец на твърдо гориво в период не по-късно от 20 ноември на настоящата година. Търговците на твърдо гориво обезпечават снабдяването му в период до 30 ноември на настоящата година. При даването му, търговецът издава фактура на името на правоимащото лице и то се подписва при приемането на твърдото гориво.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР