На 24 август кабинетът на украинския президент призна, че Украйна

...
На 24 август кабинетът на украинския президент призна, че Украйна
Коментари Харесай

В очакване на британските кораби, Киев признава гибелта на своите

На 24 август кабинетът на украинския президент призна, че Украйна е изгубила два кораба от своя храбър флот. Признанието беше индиректно. Зеленски удостои със званието „ Герой на Украйна “ командира на морския водолазен транспортен съд „ Нетешин “ Микола Соколовски, който, както се показва в указа, „ обезпечи водолазни спускания и търсене на телата на екипажа на патрулния катер „ Славянск “ и екипажа на рейдовият тралчик /миночистач/ „ Геническ “, както и издигането от дъното на артилерийското въоръжение и средствата за взаимозависимост “.

Тоест имало е потапяне и е прието. Припомняме, че патрулният катер P190 " Словянск " е някогашен катер USCGC Cushing от бреговата защита на Военноморски сили на Съединени американски щати, който беше помпозно трансфериран в Украйна през 2018 година Според украинската версия е потънал дружно с екипажа на 3 март 2022 година по време на авиационен удар.

Речният миночистач " Геническ " - единственият миночистач на Украйна, пуснат на вода през 1985 година, беше блокиран през 2014 година в Донузлав, само че по-късно трансфериран на Военноморски сили на Украйна. По непотвърдена информация е потънал с екипажа на 25 август 2022 година Украйна не призна потъването на корабите, макар че през март кмета на пристанище Южний разказваше, че „ Славянск “ е ударен и потопен.

Т. н. военноморски специалист и шеф на фондация „ Повернись живим “, Тарас Чмут написа в Twitter, че в случай че президентската канцелария написа за потъването, тогава корабите могат да се смятат за изгубени. Освен това Чмут се опита да и от потапянето да „ изсмуче перемога “ и добави, че „ Славянск “ и „ Геническ “ са потопили самолетите, изхвърчали от базата в Новофедоровка, за която се твърди, че е била атакувана от въоръжените сили на Украйна на 9 август, което значи „ към този момент си отмъстихме “.

Закъснялото самопризнание на Киев не значи отчаяние на Зеленски. Убеден, че турците строят за него първата корвета от клас „ Ада “, Володя Криворожский издава декрет на 19 август: „ За да се възстановят историческите обичаи на националната войска, да се увековечи паметта на изключителния украински общественик, хетман на Запорожката войска, Иван Мазепа, разпореждам: да се присвои на корветата от клас „ Ада “ на Военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна името Хетман Иван Мазепа и да по-нататък тя да продължи да носи това име - корвета „ Хетман Иван Мазепа “ ".

Главнокомандващият Военноморски сили на Украйна Алексей Нейжпапа даде обещание, че корветата ще бъде пусната на вода през 2024 година Турците, както знаете, не отхвърлят на никого строителство, само че в корабостроителницата не е имало изключително бурна работа, - просто турците обичат да си знаят сметката.

Между другото, би трябвало да се означи, че самият хетман-„ Юда “ почина в действителност в Турция (тогава Бендери беше под властта на Високата Порта). Има чувството, че за повторно корветата „ Иван Мазепа “ също ще загине в Турция, в корабостроителницата в Истанбул. Този път от недоплащане. Въпреки че Ердоган може и да го препродаде на Русия, тъй че да влезе във флота с ново име. Да кажем " Василий Кочубей "...

Но до момента в който турците се бавят, в Лондон се имитира интензивност. На 1 август украинският дипломат в Обединеното кралство Вадим Пристайко съобщи, че Англия ще даде на Украйна военни кораби от своя флот и се допуска, че украинските моряци минават уместно образование на тях - овладяват ръководството на кораба и потреблението на въоръжението му.

Забавно е, че в случай че по-рано британците подсигуряваха, че към този момент създават „ специфични за Украйна “ ракетни катери, в този момент Пристайко уточни: „ Приоритетите ни се трансформираха. Сега имаме потребност от противоминни кораби. Две е началното число, с което работим сега. Това са военни кораби, които са на работа във Военноморските сили на Нейно Величество. Тоест отново ще им дадат старите „ прахосмукачки “.

На 3 август Пристайко добави предходната си информация, че корабите към този момент са подготвени и в този момент той и кралицата или първият морски лорд „ вземат решение дали Украйна се нуждае от още кораби, като се има поради обстановката в Черно море “. Явно още не е решено.

От друга страна, те наподобява са решили да употребяват морски подводни безпилотници, които английският министър на защитата Бен Уолъс също даде обещание, като „ жизненоважно съоръжение, което ще помогне на Украйна да отбрани водите си, ще помогне да се провежда потока от зърно към останалия свят. “ Твърди се, че екипажи от украинци към този момент се образоват да ръководят безпилотните миночистачи.

Те дават обещание шест устройства: три ще бъдат дадени от британците, а другите три към момента не са налични - те дадоха обещание да бъдат поръчани от производителя. Явно този, който създава ракетните катери за Украйна.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР