На 24 април 2024 г. от 17 часа в зала

...
На 24 април 2024 г. от 17 часа в зала
Коментари Харесай

Организират обществено обсъждане за разширяването на бул. Цар Освободител във Варна

На 24 април 2024 година от 17 часа в зала " Пленарна " на Община Варна ще се организира публично разискване на Подробния комуникационно-транспортен проект (ПКТП) на бул. " Цар Освободител " от пътен възел " Летище " до бул. " Васил Левски ", оповестиха от общинския пресцентър. 

Всички материали по плана са налични тук. 

Булевард „ Цар Освободител “ е един от най-натоварените в града, в това число и от директно преминаващи коли. В част от него придвижването се реализира единствено по една пътна лента. Затова и пропускателната му дарба е съвсем изчерпана, показват проектантите.

В новото планово решение се планува всички пресичания на бул. „ Цар Освободител “ с улици и булеварди от първостепенната улична мрежа да бъдат осъществени безконфликтно на две равнища с идентични пътни възли вид „ Диамант “. Това са връзките на бул. „ Цар Освободител “ с пресичащите го бул. „ Константин и Фружин “, ул. „ Атанас Москов “, бул. „ Янош Хуняди “, бул. „ Република “, бул. „ 3-ти март “/ул. „ Вяра “, ул. „ Поп Димитър “, бул. „ Христо Смирненски “.

В проекта е заложено още реализацията на градска железница напълно северно от бул. „ Цар Освободител “. Там са планувани и места за спирки на градския превоз. С цел обезпечаване на безконфликтен достъп на пешеходците сред северната и южната част на булеварда е планувано осъществяването на 6 пешеходни надлеза над градската железница и булеварда.

Целта на плана е да се сътвори опция за дълготрайно обмисляне на капиталовите планове на Община Варна и да се отговори съответно на публичните потребности за създаване на устойчива градска среда.
 
 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР