На 23 юли от ПП-ДБ представиха идеите си за промени

...
На 23 юли от ПП-ДБ представиха идеите си за промени
Коментари Харесай

Три дами от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС внесоха 166 подписа за конституционна промяна

На 23 юли от ПП-ДБ показаха концепциите си за промени в Конституцията. На 26 юли след съвещание на Комисията по конституционни въпроси ръководителят й Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС съобщи, че трите парламентарни групи ще внесат общ законопроект за изменение и допълнение на главния закон.

В последния работен ден на Народното събрание преди ваканцията стана ясно, че измененията към този момент са подготвени. Под тях стоят подписите 166 депутати - 69 от ГЕРБ, 62-ма от ПП-ДБ и 35 от Движение за права и свободи. 

Една от готвените промени е при паднало държавно управление президентът да показва длъжностен министър председател, само че да бъде стеснен в избора си сред ръководителите на отиващия си парламент, на Върховен касационен съд и на Българската национална банка.

" Ако не може да се сформира постоянно държавно управление и се отива на предварителни избори, президентът ще може да избере сред три лица - ръководителят на отиващия си парламент, на Българска народна банка или Върховен касационен съд, да избере един от тримата, който да уточни за собствен претендент за министър председател ", сподели Атанас Атанасов от ПП-ДБ по-рано пред.

Посоченият за министър председател самичък да назначава министрите си, а не президентът, гласят част от концепциите.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР