На 23-ти ноември в София Тех Парк ще се проведе

...
На 23-ти ноември в София Тех Парк ще се проведе
Коментари Харесай

Регионалният финал на Central European Startup Awards - на 23 ноември в София Тех Парк


На 23-ти ноември в София Тех Парк ще се организира районният край на едно от най-мащабните и значими европейски събития, Central European Startup Awards, проведено от Асоциация на българските водачи и бизнесмени (ABLE https://www.ablebulgaria.org/en/). Основна цел на събитието, провеждащо се за четвърта поредна година, е да отличи и награди най-хубавите започващи компании от Централна и Източна Европа.

Central European Startup Awards Grand Finale се усъществява в България с институционалната поддръжка на Министерство на стопанската система. В програмата на Central European Startup Awards Grand Finale 2017 са планувани три съществени събития:

- CEE Ecosystem Summit - целодневна нетуъркинг среща за продан на информация, познания и положителни практики сред започващи компании, организации и институции. В резултат от срещата, ще бъде основан и оповестен при започване на 2018 година отчет за положението на предприемаческата екосистема в Централна и Източна Европа;

- Central European Startup Awards Ceremony - публична церемонията по награждаването на най-хубавите започващи компании, отличени в дванадесет категории. Освен самопризнание за постигнатите триумфи и положения труд, спечелилите ще получат опция да вземат участие в редица събития за предприемачество в Европа, както и шанса да се състезават на Global Startup Awards Grand Finale в Китай през 2018 г.;

- Afterparty – опция за разгори и срещи в неофициална конюнктура с някои от най-успешните, новаторски и дръзки бизнесмени в района.

Специални посетители на Central European Startup Awards Grand Finale ще са както представители на огромни корпорации като Telenor, NN Group, Nestlé, SGL Group, PwC, Alior Bank, Microsoft, Sodexo, SAP, Pernod-Ricard, HP Enterprise, по този начин и международно приети специалисти и водачи като: Макс Кели - ръководещ шеф в акселераторска стратегия TechStars London, осигуряваща достъп до финансиране, менторство и контакти с локални топ предприемачи; Таня Соман - вложител и сътрудник в 500Startups - фонд за вложения в започващи компании в ранен стадий на развитие; Кристобал Алонсо - изпълнителен шеф на Startup Wise Guys - водеща европейска акселераторска стратегия за започващи компании в областта на софтуерната индустрия; Тил Орхман - съосновател и изпълнителен шеф в Pirate Global и Startup Safari - събития с интернационален обсег ориентирани към започващи компании; Матео Пензо - софтуерен шеф във Frog Design, създател и изпълнителен шеф на Frontier Conferences, съосновател на Talent Garden (споделено пространство за цифрови иноватори); Джордж Норткот - съосновател във Founders Factory - развъдник и акселератор за софтуерни стартъпи; Хюсеин Канжи - вложител и сътрудник в Hoxton Ventures - европейски фонд за рисков капитал със съществени позиции в Силиконовата долина; Еди Ариета - президент на Publicize - компания за PR решения за започващи софтуерни компании, и създател на колумбийския коуъркинг Espacio; Валемар Олденбургер - шеф връзки и връзки с обществеността за Дженеръл Електрик Централна и Източна Европа; Нина Синдия - Стартъп Мениджър в Майкрософт Централна и Източна Европа; Магдалена Квоска - планов управител на Startup Collider Accelerator by PwC.

Националният кръг на конкуренцията Central European Startup Awards Bulgarian Finale се организира на 25 септември в Интер експо център.

Central European Startup Awards е уникалнa поредност от събития в района на Централна и Източна Европа. Инициативата стартира през 2013 година и цели да събере най-хубавите от най-хубавите в стартъп общността в тази част на континента. Амбицията на CESA е да награди, подтиква и въодушеви бизнесмените, като в това време сплоти и фирмите, вложителите и всички останали участници в екосистемата. CESA e едно от четирите районни събития, част от Global Startup Awards.

Асоциацията на българските водачи и бизнесмени (ABLE) е неправителствена организация, основана от участници в програмата на Младите български водачи (BYLP). Мисията на ABLE е да предизвиква развиването на дейното гражданско общество, както и да поддържа предприемачеството в България. Освен CESA, асоциацията провежда в продължение на три години предприемаческото съревнование Get in the Ring (https://getinthering.co) в страната.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР