На 23 септември в Античния театър в Пловдив ще бъде

...
На 23 септември в Античния театър в Пловдив ще бъде
Коментари Харесай

В Античния театър в Пловдив ще е световната премиера на Vivaldi Metal Project

На 23 септември в Античния спектакъл в Пловдив ще бъде международната премиера на един извънреден музикален план, който стана именит, още преди необятната аудитория да го е видяла онлайн.
 В търсене на идващите Nightwish (част II): Vivaldi Metal Project и българчетата на Пламен
Vivaldi Metal Project е величествен прект на италианеца Джузепе Йампиери с артистичното име Maestro Misteria. Идеята е да се основат нови композиции с вплетени в тях претекстове на Антонио Вивалди.

В плана са ангажирани 130 музиканти, измежду които най-именитите звезди в актуалния тежък и симфоник метъл. Сред тях са и трима българи - Цена Стефанова и Димитър Белчев, които са артисти в плана и Живко Коев - създател на част от композициите и на множеството от аранжиментите.

Макар че VMP към този момент имат публикуван двоен албум (в единия диск композициите са в метъл вид, а в другия - в акустичен), до неотдавна те в никакъв случай не бяха се събирали на концерт (ако не се броят няколко изяви в сведен състав). Техният първи концерт беше през юли в Китее, Финландия по времето на така наречен Nightwish days - фестивал в родния град на популярната групя, в който техният преподавател - българинът Пламен Димов търси наследниците на Nightwish, а мнозина считат, че това са точно Vivaldi Metal Project.

OFFNews имаше шанса да участва на Nightwish days. Подробно изложение на първия коцерт на VMP можете да прочетете тук.



Организатор на концерта на VMP в Пловдив е Тангра Мега рок. Концертът е част от фестивала Sound of the Ages. Билетите за третата вечер, в която са Vivaldi Metal Project костват 30 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim. В деня на концерта билетите ще са по 35 лева

Силна е програмата и за другите два дни на фестивала.

На 21 септември е кралицата на рокабили и джазирания блус Имелда мей.

На 22 септември е барабанистът и създател на Dream Theater Майк Портной, който ще свири с новата си група Sons of Apollo и оркестъра на Държавната опера в Пловдив. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР