На 23 октомври в гр. Джухай, провинция Гуандун, председателят на

...
На 23 октомври в гр. Джухай, провинция Гуандун, председателят на
Коментари Харесай

Мостът Хонконг-Джухай-Макао - поредният плод на китайските иновации

На 23 октомври в гр. Джухай, провинция Гуандун, ръководителят на КНР Си Дзинпин взе участие в церемонията по откриването на моста Хонконг-Джухай-Макао. Със своите 55 км той е най-дългият морски мост в света, чието строителство продължи 15 години, съобщи bulgarian.cri.cn.

Той е взаимно построен от провинция Гуандун, Хонконг и Макао и е значима транспортна инфраструктура в региона. Това е първата наземна връзка сред гр. Джухай, Макао и Хонконг. Благодарение на него пътуването с автомобил от Хонконг до гр. Джухай и Макао бе кратко до 45 минути от предходните 3 часа. С стартирането в деяние на моста стопанската система в региона ще се развива с по-бързи темпове. Както сподели основният му дизайнер Мън Фанчао, той дефинитивно ще промени обществото, икономическата конструкция и превоза в района и с помощта на него жителите ще стартират нов живот. Той ще донесе трилиони юана стопански изгоди.

При градежа на моста са употребявани доста нови материали, технологии и съоръжение, а патентите са над 400 като в доста области са попълнени софтуерните празноти. Генералният инженер в отдела, който дава отговор за ръководството на моста, Су Цюанкъ разяснява, че по време на градежа са били изправени пред международни провокации и с помощта на нововъведенията и поддръжката на технологиите са преодолели доста компликации.

Мостът е резистентен на тайфуни от 16 степен и трусове от 7 степен по скалата на Рихтер. Продължителността му на потребление е 120 години. Мостът сложи и редица върхове, да вземем за пример на най-големия по размери железен мост, на най-дългия морски тунел и най-големите в света изкуствени острови.

Мостът е доказателство за китайските нововъведения. Ден преди откриването му ръководителят Си Дзинпин посети гр. Джухай и съобщи, че преработващата индустрия е ключ за действителната стопанска система, а най-важното в нея са нововъведенията. За преодоляването на главните технологии са нужни лични нововъведения, акцентира той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР