На 23 ноември руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) е

...
На 23 ноември руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) е
Коментари Харесай

Руското разузнаване е убило „терористи“, които се оказват група за ролплей на играта STALKER

На 23 ноември съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) е застреляла трима мъже във Воронежката област на Русия. Впоследствие съветските държавни медии оповестиха за случая и обявиха, че ФСБ е ликвидирала терористична клетка. ФСБ разгласява публично изказване, в което групата се разказва като „ загадка клетка на поддръжници на украинската националистическа идеология “.
Сега обаче наподобява, че простреляните лица е доста евентуално да са били убити по неточност.
Защото е мощно евентуално да са играли функции на герои от видеоиграта: Shadow of Chernobyl. В изказването на ФСБ се дава изложение на хипотетичния случай, в което се твърди, че лицата са разкрили огън, преди да бъдат убити. Държавата твърди, че нейните сътрудници са разкрили на мястото разнообразни предмети, в това число две „ самоделни взривни устройства “ и огнестрелни оръжия. 

Репортажът на съветската държавна телевизия за случая обаче несъзнателно отваря друга линия на следствие. В него се вижда окачено английско знаме, пред което има байрак с изобразена глава на вълк (на заглавната снимка). Показан е и бележник, който е на „ Група Свобода “. 

Политическа партия „ Свобода “ е ултранационалистическа политическа партия в Украйна. Това обаче е и секта в играта S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. Изображенията, показани в репортажа, са от фракцията в играта, а не от действителната политическа партия. 
Това е видяно за първи път от военния историк и откривател @ChrisO_wiki в Twitter. Това е емблемата, която демонстрират от ФСБ, като доказателство за връзката им с украинските националисти.
Във почитател уебсайт на вселената на S.T.A.L.K.E.R обаче четем, че това е всесилен клан от сталкери, които се появява в игрите „ Shadow of Chernobyl “, „ Clear Sky “ и „ Call of Pripyat “. Заедно със следната фотография:
За информация потребителят споделя и логото на групата украински националисти:
Според „ Moscow Times “ двама от тримата са били добре познати участници във воронежката еърсофт общественост. Единият е употребявал прякора Сталкер Фосген за ролеви игри онлайн, основани на игрите S.T.A.L.K.E.R.

Политическата партия в действителния свят не употребява никакви облици, които биха могли да бъдат комплицирани с измислената секта.
S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl дава началото на огромна общественост за ролеви игри онлайн в Русия и Украйна.
Допълнителен репортаж на Moscow Times наблюдава сметките в обществените мрежи и приятелите на убитите лица. Единият от тях е Владимир Котовски, който е имал персонаж Сталкер Фосген за ролева игра и в чийто акаунт се виждат фотоси, на които той и приятелите му вършат ролплей на сталкери и изследват Воронеж. 
Страниците му в обществените мрежи включват и същата емблема на вълк, показана в фрагментите от комплекса.
The Moscow Times беседва с другари на убитите лица, които потвърдиха, че мъжете са били част от локална общественост за ролеви игри с еърсофт оръжия. 
Видеоклипът по-долу е от групата, в която са взели участие лицата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР