На 23 ноември на площад Възраждане в Плевен беше открит

...
На 23 ноември на площад Възраждане в Плевен беше открит
Коментари Харесай

В Плевен започна Базар на меда и пчелните продукти, организиран от Областния пчеларски съюз

На 23 ноември на площад „ Възраждане ” в Плевен беше открит Базар на меда и пчелните артикули, проведен от Областния пчеларски съюз – Плевен, новосъздадената кооперация " Плевен Мед 2023 " и " Партнерс Експо " ООД.

Целта на събитието е да обърне вниманието на жителите на Плевен към смисъла и изгодата от пчелните артикули. Така се възвръща една прекъснатата от 15 години традиция в града да се организира профилиран пчеларски есенен базар.

По покана на доцент Юлиян Станчев, ръководител на Областния пчеларски съюз, на откриването участва регионалният шеф Виолета Иеремиева.



Гост на събитието беше и ръководителят на ОбС-Плевен, доктор Иван Малкодански.



Кметът на Община Плевен доктор Валентин Христов откри базара като акцентира, че Плевен е столицата на пчеларството със своето Международно пчеларско ревю.

За празничната атмосфера способстваха националните песни и танци, изпълнени от възпитаници в Национално учебно заведение по изкуствата „ П.Пипков ”

До 26 ноември посетителите на базара ще имат опцията да се срещнат с продукцията на пчелари от целия плевенски район, както и да дегустират разнообразни типове мед.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР