На 23 май Общото събрание на ООН ще гласува проекторезолюция,

...
На 23 май Общото събрание на ООН ще гласува проекторезолюция,
Коментари Харесай

Резолюция на ООН може да помогне на нас, оцелелите, да се борим с отричането на геноцида в Сребреница

На 23 май Общото заседание на Организация на обединените нации ще гласоподава проекторезолюция, обявяваща 11 юли за Международен ден за размисъл и възпоменание на геноцида от 1995 година Сребреница.

Резолюцията е препоръчана от Германия и Руанда и е подкрепена от забележителен брой държави-членки на Организация на обединените нации. Освен определянето дневно за възпоменание, резолюцията също осъжда „ безусловно всяко отказване на геноцида в Сребреница като историческо събитие “ и настоятелно приканва държавите-членки „ да запазят обстоятелствата, в това число посредством своите просветителни системи, като разработят подобаващи стратегии “ и подхващат дейности за попречване на „ отказване и деформиране, както и пораждане на геноциди в бъдеще “.

Той също по този начин акцентира смисъла на „ завършването на процеса на намиране и идентифициране на останалите жертви на геноцида в Сребреница и тяхното почтено заравяне “ и приканва за „ продължение на правосъдното гонене на тези причинители на геноцида в Сребреница, които към момента не са изправете се пред правосъд...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР