На 23 май 2018 г. започнаха дейностите за основен ремонт

...
На 23 май 2018 г. започнаха дейностите за основен ремонт
Коментари Харесай

Стартира дългоочакваният ремонт на околовръстния път на Козлодуй

На 23 май 2018 година започнаха дейностите за главен ремонт (реконструкция) на околовръстното шосе на Козлодуй. Трасето е част от републикански път II-11 с дължина 11 200 метра – от контролно-пропусквателен пункт „ Хърлец” на АЕЦ „ Козлодуй” до изхода за Лом, като в края на сектора следва напълно да бъде построен почти 1 км път, който до момента беше настлан единствено с каменна секта.
Проектът е на стойност към 3 200 000 евро и напълно се финансира от Международен фонд „ Козлодуй” посредством Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР). Инвестицията е утвърдена от донорите на Фонда откакто Директива за птиците „ Радиоактивни отпадъци” сполучливо я отбрани като разход за част от нужната инфраструктура за създаване на Националното вместилище за ниско- и средноактивни радиоактивни боклуци. В рамките на към 3 години и половина под прецизния мониторинг на Европейска банка за възстановяване и развитие и виновните за пътно-строителните действия български институции поетапно бяха осъществени всички законови процедури, с цел да се стигне до същинската реализация на главния ремонт на сектора.
На водосвета, с който бе обещано формалното начало на плана, участваха регионалният шеф на Враца Малина Николова, кметът на Козлодуй Маринела Николова, изпълнителният шеф на Директива за птиците „ Радиоактивни отпадъци” Дилян Петров, представители на Европейска банка за възстановяване и развитие и други
Ремонтът на околовръстното шосе включва цялостната му рехабилитация, включително и покачване на равнища на многочислените места с пропадания. Той ще се извърши в цялостно сходство с утвърждения от Агенция „ Пътна инфраструктура” механически план.
Ремонтните действия ще се правят от определения реализатор „ Агромах” ЕООД и ще продължат към 3 месеца. За осъществяването им ще се употребяват над 10 пътно-строителни машини, измежду които неповторимите за България рециклатори, които компанията има – характерно оборудване, осигуряващо плануванаъа в плана модерна технология на студено преработване.
„ Отсечката е от извънредно значение за района, по тази причина сме мобилизирали човешки запас и техника, с цел да подсигуряваме експедитивност и качество. Проектът включва доста сериозна рехабилитация и реорганизация на пътя, който сега е в извънредно неприятно положение. Поели сме ангажимент за два месеца и половина да се оправим с предизвикването по този исторически ремонт на 11 км от пътната мрежа. Ще използваме съвременна технология със студено преработване, което е гаранция за качество “, съобщи шефът на "Агромах " Виктор Велев.
Рехабилитацията ще се извърши на два стадия. Първият включва правата от изхода към Лом до Т-образното кръстовище при входната табела на Козлодуй. Участъкът ще бъде напълно затворен, а трафикът ще се насочи през обиколен маршрут в града. Ремонтът на втората права ще се прави в едно платно, като е планувано трасето да бъде контролирано, в това число с краткотрайна светофарна уредба.
Път II-11 в сектора „ Козлодуй – Хърлец” (втори клас) e единственият републикански път, който свързва директно крайдунавските обитаеми места от гр. Видин до гр. Никопол. По трасето на път II-11 минават и част от плануваните направления за евакуация на популацията от зоната за неотложни защитни ограничения към АЕЦ „ Козлодуй ". Също по този начин, по този пътен сектор се обезпечава достъпът до площадка „ Радиана “, на която следва да бъде построено Националното вместилище за погребение на радиоактивни боклуци (НХ РАО).
Целта на плана за рехабилитация на пътя е възобновяване и възстановяване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР