На 23-и октомври район Одесос“ ще отбележи деветия си официален

...
На 23-и октомври район Одесос“ ще отбележи деветия си официален
Коментари Харесай

Празникът на варненския район Одесос“ без концерти заради коронавируса

 На 23-и октомври регион " Одесос “ ще означи деветия си формален празник, оповестиха от администрацията на региона.

" За страдание при особената обстановка тази година няма да можем да поздравим нашите съграждани с обичайния концерт " Талантите нямат възраст “, както и ще се лишим от доста събития като например " Отворена администрация “, детското празненство на сцена " Раковина “ и други

Не пропущаме обаче издаването на деветата подред брошура с откъс от историята на региона. Тази година тя е отдадена на основаването и развиването на банките и банковото дело до национализацията на кредитните институции след преврата на 9-и септември 1944 година Тя включва къса информация за развиването на стопанското дело във Варна, довело до оформянето на града като търговски център, а оттова и до потребността от капитали, основаването на първата банка и идващите, с заеми от които са издигнати емблематични здания за Варна като градския спектакъл, Морските бани и други

Ще ни липсва празничната атмосфера, създавана осем следващи години на този ден от прелестния внушителен духов оркестър на Военноморски сили преди концерта, само че имаме вяра, че следващата година сложното ще е останало единствено неприятен спомен.

Припомняме, че през 2012 година датата 23 октомври, считана като начало на локалното самоуправление в града, бе избрана от Общинския съвет за формален празник на " Одесос ". През 1878 година в териториалните граници на днешния регион " Одесос " са назначени първите български административни и правосъдни власти-Временен градски съвет, Окръжен директорски съвет и Окръжен правосъден съвет.

" Честит ни празник, скъпи поданици на " Одесос “ и на всички, които сте свързани с него! Пожелавам ви здраве, кураж и религия, и с вярата следващата година да се поздравим още веднъж в огромната зала на Фестивалния и конгресен център “, се споделя в празнично послание на районния кмет Георги Недев ", се показва в информацията от регион " Одесос “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР