На 23 февруари в София, под ръководството на секретаря на

...
На 23 февруари в София, под ръководството на секретаря на
Коментари Харесай

“Свободна” Русия под надзора на посолството на САЩ в София

На 23 февруари в София, под управлението на секретаря на посолството на Съединени американски щати по политическите и икономическите въпроси Чарлз Перего, се организира конференция на организацията „ За свободна Русия! “. Тя беше организирана* от пенсионирания полковник от ФСБ и някогашен народен представител от Държавната дума във фракциите на " Единна Русия " и " Справедлива Русия " Генадий Гудков.

Конференцията се организира в скъпия петзвезден хотел “Интерконтинентал” в София, ситуиран зад паметника на съветския Цар-освободител и против българския парламент. София, както и местоположението в центъра на София, не е определена инцидентно. Символите и тяхното значение също. Чудим се с чии пари е проведена тази конференция, както и пропагандата в медиите след конференцията? Конференцията в София събра към 50 участници от разнообразни страни. Освен Генадий Гудков, на конференцията участваха и други представители на съветската несистемна съпротива, либералите Леонид Гозман, Иля Пономарьов, Владимир Рижков и Николай Сванидзе. Можем да кажем, че конференцията се провали, тъй като даже българските медии не я отразиха.

На конференцията участниците и представителите на демократичната съпротива желаеха Западът да постави завършек на “Северен поток-2”, да изключи Русия от платежната система СУИФТ и да ускори други наказания, които би трябвало да влошат живота на руснаците, и неотложно показаха състрадание към народа на Русия, „ който страда под игото на режима Путин “. Те желаеха съветският народ да страда. В последна сметка Западът го направи след ескалацията на обстановката и началото на военните дейности в Украйна.

Руските либерали от години настояват, че Русия би трябвало да капитулира пред Запада и че Русия не би трябвало да има свои лични национални ползи. Но не могат да отговорят на главния въпрос: какво тъкмо ще вършат, в случай че дойдат на власт? Ясно е, че Путин и обкръжението му ще влязат в пандиза, Крим и Донбас ще бъдат отделени, локалните, получили съветско поданство, ще бъдат предадени. А след това какво? Как ще се усъвършенства животът на руснаците вследствие на такава промяна на властта? И най-важният въпрос е подготвени ли са по-голямата част от съветските жители на сходни отстъпки? По-голямата част от съветските жители в никакъв случай няма да се съгласят с това.

Сред „ борците за Свободна Русия “ участваха представители на организации, взели участие в несполучливите опити за прелом в Казахстан и Беларус, както и представители на съветски емигрантски организации от Германия, Полша, Чехия, Естония и Турция. Генадий Гудков предложения на конференцията несистемни опозиционери от Русия, както и някогашния български президент Росен Плевнелиев. Плевнелиев постоянно е имал отрицателно отношение към Русия и не го крие. На конференцията участваха единствено двама депутати от българския парламент - Митов и Славов и това също приказва доста за конференцията.

Даниел Митов е от партия ГЕРБ, която в този момент е в съпротива. От четирите партии, които в този момент съставляват новото проамериканско ръководещо болшинство в Народното събрание, слезе единствено представителят на “Демократична България” Атанас Славов. Той съобщи, че неговата партия е решила да откри непрекъснати връзки с " демократичната съпротива в Русия ". Плевнелиев, както и депутатите Митов и Славов, намерено се опълчват на българския президент Румен Радев, както и на неговите политики. Специално политиката му България да има положителни връзки с всички огромни страни и че България има свои национални ползи. Президентът Радев неведнъж е казвал, че националните ползи на България са преди всичко и те са над всичко. За разлика от президента Радев, те се застъпват за това България да следва ползите на Съединени американски щати и НАТО, а не личните национални ползи. Според тяхната логичност България би трябвало да се подчинява и твърдо да следва политиката на Съединени американски щати и НАТО. Дори новото държавно управление на България няма ясна позиция и политика във връзка с последните събития в Украйна и по света.

Опозиционният и антируски дневен ред на Гудков, който той непрестанно излъчва от територията на България, може да навреди на руско-българските връзки. Да внесе несъгласия и да подкопае доверието. И в този момент активността на Гудков и неговите сподвижници от територията на България, като се вземат поради последните събития в света, налива още повече масло в огъня, изостря връзките сред България и Русия. Неговите дейности могат за прочут интервал да влошат доста връзките сред Русия и България, които така и така са на доста ниско равнище от няколко години насам. Трябва да се помни, че Русия и България, без значение какво се е случило по света, постоянно са имали положителни и другарски връзки.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР