На 23 декември собственикът на кораба Вера Су обяви abondonment,

...
На 23 декември собственикът на кораба Вера Су обяви abondonment,
Коментари Харесай

Николай Събев: Издирваме собственика на Вера Су, корабът трябва да бъде нарязан на скрап

" На 23 декември притежателят на кораба Вера Су разгласи abondonment, т.е. изостави го. Към този миг разноските, които е направила българската страна за спасяването му, са към 2,5 милиона лв., допустимо е и да са и повече ". Това съобщи министърът на превоза Николай Събев в коридорите на Народното събрание. Той посочи, че се търси притежателя на Вера Су.

Министър Събев разгласи, че корабът е на изсъхнал док във Варна и са подхванати всички ограничения, с цел да остане в такова положение, с цел да не губи страната ни повече пари. По думите му от министерството на превоза са наели адвокатска компания, която да влезе в контакт със застрахователите и дейностите към спасяването му да се платят.
" Вера Су " - на търг, в случай че застрахователят не заплати разноските до другата седмица
Ако в 14-дневен период, който изтича другата седмица, корабособственикът и застрахователят на кораба " Вера Су ", не покрият разноските по с...
Прочети повече
" В Кодекса на комерсиалното корабоплаване не е планувана опцията, когато корабът е зарязан и стои в български териториални води, ние да можем да се разпореждаме с него - да го продаваме, да го нарежем на скрап. Заместник-министър Владимир Върбанов е поел самодейността в най-скоро време да се внесат ремонти в този кодекс и страната ни да може да се разпореди елементарно при сходна обстановка ", безапелационен бе Събев. Според него положението на Вера Су е такова, че той би трябвало да бъде нарязан на скрап.

Министърът на превоза разгласи, че се работи интензивно за реализиране на полети сред София и Скопие, като има две предложения от искащи компании. Той изрази убеденост, че управляващите в Северна Македония няма да възразят по отношение на опцията да се осъществят такива полети.

Относно прокопаването на тунел под Шипка, Николай Събев съобщи, че изцяло поддържа вицепремиера и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов за осъществяването на този план по най-хубавия метод. " Чисто стопански би трябвало да имаме такава пропускателна дарба, че са се обезпечи елементарно и бързо прекосяване сред Северна и Южна България ", безапелационен бе той.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР