На 22 юни 2024 (събота), от 11:00 часа, Куклен театър

...
На 22 юни 2024 (събота), от 11:00 часа, Куклен театър
Коментари Харесай

Куклен театър – Русе ще участва в Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ във Велико Търново

На 22 юни 2024 (събота), от 11:00 часа, Куклен спектакъл – Русе ще показа най-новия си театър за деца „ Маша и Мечока “ в границите на Международния сценичен фестивал „ Лято, кукли и другари “ във Велико Търново. Форумът, който се организира за шеста година, се провежда от Театър „ Весел “ през месеците юни, юли и август, събирайки куклени театри от разнообразни страни в старопрестолния град.

Театър „ Весел “ е частна културна организация, учредена във Велико Търново през 1998 година Театърът е отдаден на детската аудитория и е одобрен като една от водещите куклени трупи в България. Фестивалът „ Лято, кукли и другари “ има неповторим формат, като се организира през целия летен сезон и представленията се играят навън. Целта на фестивала е да насърчи обмена на културни хрумвания и опит сред куклените театри от разнообразни страни, предоставяйки платформа за креативен изяви на артистите и културно обогатяване на феновете.

„ Маша и Мечока “ на Куклен спектакъл – Русе е основан по едноименната съветска национална приказка, която споделя за приключенията на дребното момиченце Маша и нейния правилен другар – огромния, само че добросърдечен мечок. Със своята вълшебна история, цветна и съвременна визия, постановката дава обещание да завладее сърцата както на дребните, по този начин и на възрастните фенове.

Екипът зад „ Маша и Мечока “ включва режисьора и драматург на текста Валентин Владимиров – Валяка, сценографите Георги и Таня Пасеви и композитора Станимир Иванов. Актьорите, които ще се превъплътят в функциите са Светлина Станчева, Димитър Пишев, Гергана Либова и Серджио Авакян.

„ Лято, кукли и другари “ във Велико Търново продължава до края на месец август, а цялостна стратегия може да бъде открита на Facebook страницата на Театър „ Весел “. В шестото издание на фестивала ще вземат присъединяване близо 20 куклени театри от страната и чужбина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР