На 22 юли имен ден празнуват Мария, Мариана, Марийка, Мара,

...
На 22 юли имен ден празнуват Мария, Мариана, Марийка, Мара,
Коментари Харесай

Страхотен празник в неделя! Имен ден за най-обичаните имена

На 22 юли имен ден честват Мария, Мариана, Марийка, Мара, Маруда, Манда, Маруша, Магдалена, Магда, Миглена, Лина.

На 22 юли Църквата уважава паметта на Св. равноапостолна мироносица Мария Магдалeна.

В нейното житие се споделя, че когато Иисус Христос ходел по Галилея и правил чудеса, към него пристъпила жена на има Мария Магдалена и го помолила за помощ. Господ изгонил из нея седем бесове и изцяло я излекувал от заболяването. Оттогава признателната Мария служила непрекъснато на Господа, слушала неговото обучение и  вървяла след него до самата Негова кръстна гибел. 

Света равноапостолна мироносица Мария Магдалeна народът тачи  като сестра на свети Илия.  На нея се приписва първия възклик " Христос воскресе! ".

В православната и католическата църкви почитането на Мария Магдалена има известни разлики: православната я тачи най-вече като мироноска-изцелителка от бесовете, която се появява епизодично в няколко от Евангелията, до момента в който в Католическата черква дълго време нейният облик именито се разпознава с каещата се развратница от Марта и Мария. Естеството на връзката сред Иисус Христос и Мария Магдалена е предмет на многочислени тайни теории, догадки и догатки, които от време на време се преглеждат от вярващите като осквернение. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР