На 22 септември се навършват 2 години от кончината на

...
На 22 септември се навършват 2 години от кончината на
Коментари Харесай

Проф. Вучков изхранва брат си дори посмъртно

На 22 септември се навършват 2 години от кончината на проф. Юлиан Вучков. Приживе телевизионната легенда водеше омраза със своя полубрат – артиста от Народния спектакъл Михаил Петров, само че по подигравка на ориста той се оказа негов единствен правоприемник и закупи всичко, което професорът имаше до сетния си час, написа вестник Ретро.

Освен спестяванията му в банка, както и жилището му на пъпа на София, Петров се сдобил и с авторските права над книгите му. Последната му бе издадена посмъртно по самодейност на телевизия „ Евроком “, където Вучков водеше своето паметно предаване „ Времена и нрави “. Материалите били предоставени точно от неговия брат, а в книгата е разказано, че правата категорично му принадлежат. Това значи, че той взема % от всяка продажба на тома, който се популяризира на цена от 35 лв..

Крупна сума актьорът взе и от жилището на починалия професор. Малко след гибелта му той продаде жилището на ул. „ Христо Белчев “ на други притежатели, а съседи на Вучков тогава се оплакаха в обществените мрежи, че част от движимостите му, измежду които и доста книги, са били изхвърлени без жал на улицата от служащите, които били наети да почистят. След главния ремонт, който изцяло преобразил покоите на рецензия, апартаментът му бе пуснат за отдаване чартърен за сума от 1000 лв. месечно. Обявата обаче към този момент не е настояща, което евентуално значи, че в жилището на професора към този момент са се настанили хора, които надали подозират, че той в миналото е живял там.

Михаил Петров наследи и активите на Вучков, които бяха набъбнали до близо половин милион, по думи на хора от обкръжението му. Тв легендата бе легендарен със своята спестовност, само че не обичаше да споделя детайлности за финансовото си положение. Неговият полубрат обаче не се грижел за безконечния му дом. Съседка на професора преди месеци показа, че гробът му е посещаван само от нея. Докато той бе жив, тя му помагаше и в битов проект, а в този момент постоянно наобикаляла имота му на Централните софийски гробища, където бе положена урната му след кончината му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР