На 22 септември (четвъртък), по случай 114 години от провъзгласяването

...
На 22 септември (четвъртък), по случай 114 години от провъзгласяването
Коментари Харесай

Празнична програма на БНТ 1 за Деня на независимостта на България

На 22 септември (четвъртък), по случай 114 години от провъзгласяването на Независимостта на България, Българска национална телевизия 1 ще излъчи специфична празнична стратегия. Сред акцентите в нея са директни излъчвания от град Велико Търново на церемонията по издигането на Националния трикольор и тържествената заря-проверка, документални и игрални филми, както и концерт-спектакъл на отбор „ Чинари “.

Празничната стратегия на Българската национална телевизия стартира в 10:25 ч. с церемонията по издигане на Националния трикольор директно от град Велико Търново.

В 13:25 ч. по Българска национална телевизия 1 следва историческата драма „ Калоян “ на режисьорите Дако Даковски и Юри Арнаудов. В основните функции вземат участие актьорите Васил Стойчев, Спас Джонев, Цветана Манева, Иван Тонев, Николай Дойчев, Борис Арабов и други. Програмата продължава в 15:10 ч. с документалния филм „ България – това съм аз “ , а в 16:25 ч. по Българска национална телевизия 1 стартира концерт-спектакълът „ Траките “ на отбор „ Чинари “ .

Навръх Деня на независимостта на България, в 17:50 ч., публичната телевизия ще напомни на феновете документалния филм „ Денят на независимостта “ , който предизвика с въпросите, които слага: „ Можем ли 100 години по-късно да кажем, че сме съумели да запазим своята самостоятелност? Можем ли 100 години по-късно още веднъж да се надигнем против по-силните от нас и да излезем спечелили? Можем ли 100 години по-късно да погледнем в очите тези, които ни гледат от фотографските портрети и да им кажем, че към момента вървим по техните стъпки? “.

В 19:00 ч. по Българска национална телевизия 1 следва документалният филм „ България самостоятелна во веки “. Лентата демонстрира по какъв начин България отхвърля васалната взаимозависимост от Османската империя, наложена ѝ от Берлинския контракт, подписан през 1878 година, и още веднъж се появява на картата на Европа. 30 години след края на петвековното османско господство, на 22 септември 1908 година в двора на църквата „ Свети Четиредесет мъченици “ в античната столица Велико Търново княз Фердинанд прочита историческия манифест за оповестяване независимостта на България.

Програмата на публичната телевизия продължава в 19:25 ч. с директно лъчение от Велико Търново на тържествената заря-проверка по случай 114 години от провъзгласяването на Независимостта на България.

В празничната вечер от 22:00 ч. по Българска национална телевизия 1 стартира обичаният български игрален филм „ След края на света “ на режисьора Иван Ничев. Лентата споделя за привидната етническа естетика на Балканите, за чистотата на загатна от детството и за силата на възприятията. В функциите феновете ще видят звездите Стефан Данилов, Васил Михайлов, Татяна Лолова, Георги Калоянчев, Катерина Дидаскалу, Златил Давидов, Жана Даковска и други

На празничния 22 септември гледайте програмата на Българска национална телевизия 1!
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР