Нa 22 октомври 2017г. 1000 новородени български бебета ще получат

...
Нa 22 октомври 2017г. 1000 новородени български бебета ще получат
Коментари Харесай

Кръщават 1000 бебета в един ден

Нa 22 октомври 2017г. 1000 новородени български бебета ще получат Свето Кръщение и ще станат православни християни. Инициативата е на акцията в поддръжка на раждаемостта „ Направи го за България " и се реализира под патронажа на Светейшия патриарх Неофит и Българската православна черква, която освобождава участниците в кръщенето от наложителната такса за ритуала и подарява безплатно кръщелните свидетелства.

Кампанията започва с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, който на 22 октомври персонално ще даде своя патриаршески благослов на новокръстените, техните кръстници и близки в храм Св. София.

Списъкът с кръщелници е формиран по оповестения от уредниците на акцията ред за регистрацията. Кръщенето ще се извърши в огромните градове на България - София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Враца и Плевен.

Началният час на събитието в София е 10:00 часа, за Бургас е 13:00 часа, а в останалите градове то стартира в 11:00 часа и ще продължи на групи по няколко деца.

Храмовете, в които ще се извърши Националното кръщене са: за София - храм „ Света София " - Премъдрост Божия, ул. „ Париж " № 2; Пловдив - митрополитски храм „ Св. вмчца. Марина ", Ул. Др. Вълкович № 7; Варна - катедралния храм „ Успение Богородично ", пл. „ Св. св. Кирил и Методий " № 1; Бургас - катедрален храм „ Св. Кирил и Методий ", Площад „ Св. св. Кирил и Методий " ; Русе - катедралния храм „ Св. Троица ", пл. " Св. Троица ", № 9; Велико Търново - катедралния храм „ Рождество Богородично ", ул. " Иван Вазов " № 25; Стара Загора - храм „ Въведение Богородично ", бул. „ Патриарх Евтимий " № 106; Враца - Митрополитски храм „ Свети Николай ", пл. „ Христо Ботев ", центъра на Враца; Плевен - храм „ Света Параскева ", ул. „ Св. Параскева " № 15.
Според уредниците на акцията " Направи го за България ", за по-малко от девет месеца, тя е постигнала забележителни резултати, като в нея са се присъединили повече от 1200 фамилии с новородените си деца. Много от тях са на българи живеещи в чужбина, трети и четвърти деца в фамилията, близнаци и даже тризнаци. Предвижда се тази богоугодна самодейност да не е еднократен акт, а да продължи и за в бъдеще за поощряване на раждаемостта в страната ни, и приелите св. Кръщение деца на " Направи го за България " да навлязат в православната религия и живот.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР