На 22 ноември Bloomberg съобщи , че Украйна ще повиши

...
На 22 ноември Bloomberg съобщи , че Украйна ще повиши
Коментари Харесай

Мечешката услуга на Bloomberg или Молдова в неудобно положение

На 22 ноември Bloomberg заяви, че Украйна ще увеличи таксата за преноса на съветски нефт в посока Унгария и Словакия през петролопровода " Дружба " от 1 януари с 2,10 евро на звук до 13,60 евро.

Аргументите на Укртраснафта: „ Продължаващото разрушение на украинската енергийна инфраструктура докара до забележителен дефицит на електрическа енергия, увеличение на цената й, дефицит на гориво и аварийни елементи.

В писмото на Укртраснафта, подписано от основния изпълнителен шеф на компанията Володимир Цепенда, се споделя, че разноските за образуване на безвредни условия на труд за личния състав и отбраната на оборудванията също са се нараснали.

Припомняме, че през април Украйна към този момент усили директната такса, вследствие на което общото нарастване в годишно изражение беше 51%, само че явно тези долари не отидоха за организирането на безвредни условия на труд или модернизацията на тръбопровода.

Какво се крие зад трика на Укртраснафта - обичайната лакомия, заповед от Лондон или предпочитание да навредят на Русия и Унгария, към момента не е ясно. Въпреки това съветският оператор удостовери приемането на обръщението от Укртраснафта, като означи, че изследва тези оферти.

Съдейки по всичко, „ изследването “ е осъществено навреме. Не е известно дали тези събития са свързани, само че след информация на Bloomberg, в този момент Газпром разгласи, че на 28 ноември от 10:00 концернът ще стартира да понижава доставките на газ за Географска информационна система Суджа за пренос до Молдова през Украйна в размер на всекидневен недостиг. Причината е растежа на " засядането " на съветския газ на територията на Украйна до 52,52 милиона кубически метра. Запазвайки " директния дисбаланс ", " Газпром " има намерение да понижи доставките на газ за пренос за Молдова с количеството, което не доближава до молдовските консуматори.

Операторът на украинската газопреносна система (OГТСУ) в същия ден съобщи, че претенциите на Газпром са свързани с началото на доставките на газ от Молдова за Украйна по схемата за виртуален реверс ( backhaul ). По тази скица получателят на газ може да го продаде даже преди момента, в който газът физически премине границата, а юридически газът се смята за доставен.

В този случай Молдова би могла да продава съветския си газ на Украйна и вследствие на това тези количества физически да не преминат границата с Молдова и да останат в Украйна. Украйна получи опцията да употребява виртуален реверс след подписването на нов контракт за пренос с Газпром в края на 2019 година и от този момент употребява този способ съвсем извънредно за закупуване на газ от Полша, Словакия и Унгария.

Пресслужбата на OГТСУ съобщи: „ Като заплашва да понижи размера на превозването до Молдова, „ Газпром “ се пробва да лиши тази страна от опцията да употребява украинската ГТС и подземните газови складове (ПХГ) и да блокира виртуалния инструмент за реверс, като по този метод да усили зависимостта от съветския природен газ при започване на отоплителния сезон.

А Олга Белкова, шеф за взаимоотношение с държавни организации и интернационалните организации, упрекна Русия в груба операция, отбелязвайки, че това не е първият път, когато Москва прибягва да употребява газа като инструмент за политически напън.

Резултатът от еднодневната газово-петролна война, стартирана от Киев, е следният: Молдова се оказа в неловко състояние, а цената на газа в Европа скочи с 2,2%. Освен това увеличението на цената на преноса от Киев автоматизирано усилва цената на петрола, което още веднъж ще навреди на европейците, които по този начин безкористно поддържат режима в Киев.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР