На 22 май Главното политическо управление на Министерство на отбраната

...
На 22 май Главното политическо управление на Министерство на отбраната
Коментари Харесай

Лондон: Цитати от Сталин отново влизат в арсенала за политическо възпитание на руските войници

На 22 май Главното политическо ръководство на Министерство на защитата в Москва пусна ново списание за политическа подготовка за армията - " Политрук ", което е предопределено да оказва помощ на политическите инструктори в политическото образование на бойците. Това се споделя в ежедневния бюлетин на Министерството на защитата на Обединеното кралство, обобщение от който е оповестено в обществената мрежа Х, предава " Фокус ".

Уводната публикация на заместник-министъра на защитата на Русия генерал-полковник Виктор Горемикин, който управлява отдела, ясно демонстрира, че новото списание черпи доста от наследството на военните издания от руската ера, ориентирани към политическото обучение на военния личен състав.

Според английското разузнаване през 2018 година в съветското МО е основан основен политически отдел, защото тогава е било счетено за належащо да се вкара още веднъж политическата групировка на армията.

Горемикин цитира Сталин за значимостта на политическото обучение на бойците и нуждата от смъртна ненавист на врага. Списанието акцентира, че врагът в Украйна през днешния ден е същият зложелател, против който се е борил Съветският съюз, а точно " нацистите ". Картата на Украйна, оповестена в списанието, се употребява в поддръжка на причини, поставящи под въпрос достоверността на украинската държавност и затова за оправдаване на нахлуването, се споделя в отчета на военните на Лондон.

" Списанието отразява политизираното потребление на историята, което се трансформира в забележителна характерност на съветската просветителна политика през последните години, изключително след нахлуването в Украйна, и продължава да разпространява подправени разкази, които Русия употребява, с цел да повлияе в допълнение на своите военни и популацията като цяло ", обобщава английското разузнаване.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР