На 22 март отбелязваме Световния ден на водата. Денят поставя

...
На 22 март отбелязваме Световния ден на водата. Денят поставя
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на водата

На 22 март означаваме Световния ден на водата. Денят слага акцент върху цената на водата и какво значи тя за хората.

Обръщаме повече внимание на повишение на информираността във връзка с световната водна рецесия, като подчертаваме върху поддръжката и приноса на всички заинтригувани групи за постигането на Цел 6 за стабилно развиване - Вода и канализация за всички до 2030 година, от Целите за развиване за хилядолетието на Организация на обединените нации.

Стойността на водата е доста повече от нейната цена - водата има голяма и значима роля за нашите семейства, просвета, опазване на здравето, обучение, стопанска система и естествената среда като цяло. Ако пренебрегнем някои от тези аспекти, рискуваме да не управляваме вярно този незаместим естествен запас. С добра съгласуваност и съдействие сред виновните институции, както и с дейното присъединяване на заинтригуваните групи и на необятната общност с схващане на същинската, многоизмерна стойност на този запас, можем да защитим водата в интерес на всички.

Денят се отбелязва на 22 март всяка година от 1993 година насам под егидата на Организация на обединените нации и подчертава върху значимостта на достъпа до питейна вода. Световният ден насочва вниманието към 2,2 милиарда души на планетата, които живеят без достъп до питейна вода. Фокусът е подложен върху предприемане на дейности за справяне с водната рецесия в международен мащаб.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР