На 22 март 79-годишен мъж, шофирал близо 20 километра в

...
На 22 март 79-годишен мъж, шофирал близо 20 километра в
Коментари Харесай

Трета възраст зад волана: Ще има ли по-строги правила за шофьорите?


На 22 март 79-годишен мъж, карал близо 20 километра в насрещното платно на автомагистрала, бе арестуван от полицията. На този декор от Европейската комисия оферират по-строги правила за възрастните водачи.

Снимка: bTV


„ Водачът е декларирал, че се е прибирал от болнично заведение. На пътния възел при Яна се объркал и влезнал в платното за насрещно придвижване на Автомагистрала „ Хемус “, разяснява ст. комисар Петър Соколов, шеф на ОДМВР-София.

Снимка: bTV


Мъжът е спрян край Скравена. Пробите за алкохол и опиати са негативни. Отведен е в районното ръководство на Ботевград, а след няколко часа е пуснат. След случая от фамилията му забранили да кара на дълги дистанции .

„ Нагоре не му давам. Над 100, над 90 – не му давам. Аз следя “, споделя брачната половинка му Петранка Личева.

Снимка: bTV


Европейската комисия предлага да се понижат периодите на годност на документите на водачите над 70 години. Да вървят на всеки 5 години на медицински прегледи и да карат опреснителни курсове.

„ Трябва да бъдат взети ограничения във връзка с възрастните водачи, само че и освен на тях, а на всички водачи “, разяснява автоинструкторът Росен Георгиев.

Как приема предложенията - питаме Марин Папурков. 97-годишният мъж не слиза от 55-годишната си „ Варшава “.

Снимка: bTV


„ Малкото дете като го изкъпеш, мака му го цунка по дупето. Дъртият го умият с метлата и го ударят с дръжката – това е разликата. Аз съм сигурен. Опасявам се от другите “, споделя Папурков.

Снимка: bTV


Дъщеря му Надка Петков също се тормози от другите участници в придвижването, които карат безразсъдно.

Сред предложенията на Европейската комисия са и по-честа профилактика на диабетиците
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР