На 22 и 24 април началникът на отбраната ще бъде

...
На 22 и 24 април началникът на отбраната ще бъде
Коментари Харесай

US-експерти ще кажат, дали Гр. Игнатиево e готово за посрещане на...

" На 22 и 24 април началникът на защитата ще бъде в Граф Игнатиево с специалисти и експерти по тематиката. Следим този въпрос доста деликатно. Ще има специалисти от американската страна. Много е значимо да бъдат тук. Те ще сертифицират оборудванията – някой от оборудванията би трябвало да получат сертификация, с цел да получим самолетите на наша територия ", съобщи министърът на защитата.

 

Запрянов сподели още, че е доста значимо процесът по сертификация да бъде сполучлив. Той изясни, че в случай че това не се случи, страната би могла да се окаже в обстановката на Словакия, която е трябвало да разположи своите F-16 Block 70 на непозната територия.

 

Военният министър добави, че сертификацията е за някой от детайлите за сигурност.

 

По отношение на финансовите параметри за подготовката на инфраструктурата той увери: " Финансовите средства там са обезпечени, пораждат и други потребности, които би трябвало да бъдат позволени, защото в самото градивно създаване пораждат някои проблеми ".

Председателят на парламентарната комисия по защита Христо Гаджев пък разгласи, че " Следващите две седмици ще създадем посещаване на място на комисията ".

 

През предходната седмица Тодор Тагарев, който тогава към момента изпълняваше функционалностите на министър на защитата, разгласи, че Военното министерство работи интензивно по приемането на първите бойни машини.

 

Тогава той разгласи, че плановете по построяването на инфраструктурата са разграничени в две категории – обекти директно свързани със самолетите и такива свързани с възстановяване на инфраструктурата.

 

Тагарев сподели още, че договорите, които са директно обвързани с приемането на машините, би трябвало да бъдат завършени до края на 2024 година.

 

  " Рисковете за това да не бъдем подготвени за посрещането на на самолетите остават “. Тогава той изрази позицията, че напъните на ръководения от него екип в Министерството на защитата не съумели да компенсират " в задоволителна степен изоставането ", предизвести някогашният минитър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР