На 22 август президентът Румен Радев ще участва в отбелязването

...
На 22 август президентът Румен Радев ще участва в отбелязването
Коментари Харесай

Радев отива на Шипка

На 22 август президентът Румен Радев ще взе участие в отбелязването на 143 години от Шипченската епопея, оповестиха от прессекретарията на президента.

От 11.00 часа президентът ще изкачи стъпалата към Паметника на свободата на връх Шипка дружно с жителите, които ще отдадат респект пред подвига на българските опълченци и съветските воини.

Около 12.00 часа президентът Румен Радев ще произнесе слово по случай отбелязването на 143-годишнината от Шипченската епопея.

Седмица по-рано от регионалната администрация оповестиха, че тазгодишните празнувания на върха се отлагат  поради епидемиологичната конюнктура с COVID-19:

Всяка година организираме богата стратегия със събития, както за деца, по този начин и с внимание към техните родители, ангажира се публичен превоз, организира се възстановка на боевете, която е и най – атрактивната част от тържествата и която събира хиляди хора, пристигнали да съпреживеят оня незабравим миг от защитата на Прохода.

Ние уредниците, ангажирани с провеждането на тези тържества, ясно осъзнаваме риска, който COVID-19 съставлява за здравето и живота на хората.

Следейки епидемиологичната ситуацията, която продължава да е все по този начин динамична, и във връзка рекомендация на Областния спешен щаб за предварителна защита разпространяването на COVID-19 в област Габрово, всички всеобщи прояви, които провокират скупчването на доста хора на едно място, без да може да бъдат спазени ограниченията за отдалеченост – въпреки и навън, са планувани за идната 2021 година, декларират от администрацията.

Призоваваме жителите, които ще се поклонят пред Паметника на свободата към запазване на персоналното и публично здраве! Вярваме, че всеки ще откри заслужен метод, с който да уважи героите от Шипченската епопея, се споделя още в известието на регионалната администрация.

Национално честване „ Шипченска епопея’ е едно от най-масовите годишни събития в страната, в организацията на което са ангажирани и вземат участие локални и държавни институции, културни и неправителствени организации и събира хиляди гости от цялата страна и чужбина на заветния връх.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР