На 22 април с изпити по математика I, теология (устен),

...
На 22 април с изпити по математика I, теология (устен),
Коментари Харесай

Днес приключва първата кандидатстудентска сесия на Софийски университет


На 22 април с изпити по математика I, теология (устен), музикален инструмент или пеене и събеседвания за специалностите „ Изобразително изкуство “ и „ Графичен дизайн “ завършва първата кандидатстудентска сесия за образователната 2018/2019 година на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Изпитът по математика I е писмен, с дълготрайност четири часа. От 2016 година форматът му съответствува изцяло с този на матурата по математика: 20 задания с избираем отговор от 4 възможности; 5 задания с отворен отговор; 3 задания с изцяло решение.

При решаването на всички задания се употребяват познания от разнообразни тематики на програмата по математика за наложителна подготовка. Решаването на дилемите не допуска потреблението на помощни изчислителни средства. При провеждането на изпита се позволява потреблението на писалки (пишещи синьо), черен молив, линийка, триъгълник, пергел и гума. Не се позволява използването на калкулатори, електронни бележници и портативни компютри. Единственото позволено пособие по време на изпита е Справочник по математика за кандидат-студенти, публикуван от Факултета по математика и информатика на СУ „ Св. Климент Охридски" не по-рано от 2007 година (с алена корица).

Конкурсният изпит за компетентност „ Изобразително изкуство “ се организира под формата на изпит-събеседване, на който кандидат-студентите показват портфолио с авторски рисунки. В хода на събеседването се обясняват и ползите на претендента във връзка с актуалния живописен живот. Кандидатът споделя своите усещания и оценки от посетени изложения, галерии, музеи, съгласно опциите, с които разполага, с цел да се запознае с тях (в София или в страната). Поощрява се също самостоятелността на подбора и преценката, а не количеството на обстоятелствата.

Кандидатът показва свои произведения, определени по персонална преценка в оригинал. Поощрява се умеенето му да изложи стимулирано и безапелационно концепциите, желанията и дилемите, които са го управлявали при избора на един или различен проблем, тематика, сюжет, род и така нататък при реализирането на дадената творба.

Устният изпит по теология се организира върху авансово оповестени тематики, за които е предложена литература. Критерии за оценяване са: степента на познаване на проблематиката; умеенето да се показва аналитично наличието на избран въпрос; присъединяване на персоналния опит при формулиране на теоретичния отговор.

Кандидатите за компетентност „ Музика “ поставят изпит по музикален инструмент или пеене. Кандидатите, които се явяват с музикален инструмент могат да употребяват всички типове принадлежности употребяващи се в симфоничния, естрадния, духовия и национален оркестър; претендентите, които се явяват с пеене (класическо, национално, естрадно) би трябвало да си обезпечат акомпанимент на пиано или различен музикален инструмент. Всички претенденти са задължени да изпълнят наизуст две музикални творби по желание.

Конкурсният изпит за специалността „ Графичен дизайн “ се организира под формата на изпит-събеседване, на който кандидат-студентите показват портфолио с авторски произведения. Портфолиото може да бъде в един от следните разновидности: произведения в оригинал; произведения под формата на фотографии на книжен носител; произведения в електронен вид (на персонален лаптоп)./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР