На 22.09.2021 година Софийска градска прокуратура повдигна обвинение за извършено

...
На 22.09.2021 година Софийска градска прокуратура повдигна обвинение за извършено
Коментари Харесай

Спипаха данъчен с подкуп. Поискал парите от фермер, за да не му затвори сергията в Младост 1 |

На 22.09.2021 година Софийска градска прокуратура повдигна обвиняване за осъществено закононарушение по член 302, т. 2, вр. член 301, алинея 1, прочие 1 и прочие 2 от Наказателен кодекс на Я.Я. - длъжностно лице - контрольор по приходите в Централно ръководство на Национална организация за приходите.

Същият е притеглен като обвинен за това, че на 16.09.2021 година в гр. София, на пазар „ Младост 1 “, е изискал подарък от А. Р. в качеството му на аграрни производител - сумата в размер на 600 лв., която не му се следва, и на 21.09.2021 година в гр. София, в служебно помещение - кулоар на Централно ръководство на Национална организация за приходите е приел подарък - сумата в размер на 600 лв., която не му се следва посредством изнудване.

Обвиняемият Я. Я. е заречен на А. Р., че няма да затвори сергията му на пазара и няма да приложи насилствена административна мярка „ запечатване на обект “ за период до 30 дни, за установено от него нарушаване на Закона за налог добавена стойност - неиздаване на касова записка за осъществена продажба.
Разследването по случая е стартирано във връзка получен сигнал от А. Р. за пожелан рушвет. След извършени мероприятия по случая Я. Я. е арестуван на 21.09.2021 година в Централно ръководство на Национална организация за приходите с поискания рушвет.

При осъществения обиск в обвинения са открити и конфискувани банкнотите, авансово белязани и разказани, в размер на шестстотин лв.. Същите са приобщени като материално доказателство по делото.

Извършено е освидетелстване на Я.Я., като при осветление с ултравиолетова лампа е установена флоурeсценция със светлозелен цвят в региона на дланите.
Извършени са били, в изискванията на необходимост, претършуване в служебния кабинет на обвинения и в населявания от него неподвижен парцел, като са били открити и конфискувани портативен компютър и документи, относими към случая.

С разпореждане на СГП е постановено задържане под стража за 72 часа, следва внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение във връзка с Я.Я. – „ задържане под стража “.

Обвиняемият Я. Я. е тридесет и шест годишен, неосъждан.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР