На 21 юни ще се реши дали да бъдат конфискувани

...
На 21 юни ще се реши дали да бъдат конфискувани
Коментари Харесай

Втори опит за отнемане на имоти на един от Килърите

На 21 юни ще се реши дали да бъдат иззети парцелите на Георги Вълев от групата на Килърите, който е наказан на пожизнен затвор. Става дума за парцели в Арбанаси, Велико Търново, Слънчев бряг и Царево на обща стойност 3.6 млн. лева, като единствено недвижимостите в последните две обитаеми места са с обща цена над 2 млн. лева

Делото за конфискуване на парцелите беше формирано на 2 февруари т.г. в Окръжен съд Велико Търново, напомня вестник „ 24 часа”. То е формирано по искане на новата конструкция „ Антикорупция”. Искът обгръща 41 броя парцела и средства за продажба на имущество, за които се счита, че са добити по незаконен метод.

Искането на комисията е да бъдат отнети в интерес на страната 2 045 865 лева от покупко-продажби с атрактивни парцели ситуирани по южното Черноморие. Според желае 686 495 лева е сумата, която е получил Вълев от предписание с неподвижен парцел на крайбрежната алея на Царево. Площта е 14 040 кв.м.

От урбанизиран аграрен парцел Вълев е взел 161 830 лева Земята се намира в промишлената зона на Царево. Районът е предопределен за ниско застрояване, 10 метра височина. В Слънчев бряг – Запад Вълев е придобил е придобил имот с повърхност 8238 кв.м. на цена 1.3 млн. лева Предмет на желае е и равнища от 1 декар, която е изоставена. Имотът се намира в с. Резово. Имотът е с ограничавания за прилагане съгласно Законът за биологично многообразие. Прехвърлянето е осъществено чрез подаяние.

Комисията „ Антикорупция” желае също по този начин да бъдат отнети и стотици декари изоставени ниви, гори, дворни места и имоти, върху които са издигнати къщи, както и постройки на семейството в Елена, Свищов и Лясково.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР