На 21 януари от 17:00 часа публиката ще се запознае

...
На 21 януари от 17:00 часа публиката ще се запознае
Коментари Харесай

Фотожурналистът Делян Тодоров разказва за пътешествията си в Африка на 21 януари в рамките на Sofia MENAR 2023 и инициативата „Климат на промяна”

На 21 януари от 17:00 часа публиката ще се запознае с резултатите от работата на Делян Тодоров от последните 10 години, както и ще може да зададе своите въпроси.

Срещата-разговор ще бъде съпроводена от прожекцията на документалния филм  “Мамоди, мъжът, който дълбае баобаби ” (реж. Сирил Корню/ документален/ генезис: Франция, Мадагаскар, 2022)

На 21 януари от 17:00 часа в “Дом на киното ” (ул. Екзарх Йосиф 37, София),, европейската самодейност и Sofia Middle East Film Festival (), канят публиката на едно незабравимо странствуване през Африка, дружно с фотожурналиста Делян Тодоров, който ще опише за своите усещания от работата си на територията на горещия континент през последните 10 години и ще отговори на въпроси.

Ще чуете любопитни истории и ще се насладите на голям брой фотографии – по какъв начин наподобява и действа най-голямото африканско бунище за електронни боклуци в Гана, по какъв начин в Сенегал се борят с повишението на равнището на океана, каква е ориста и методът на живот на албиносите в Африка, какви са провокациите пред производството на какао и още забавни разкази от доста африкански страни.

Срещата-разговор ще бъде допълнена и от специфичната прожекция на документалния филм “Мамоди, мъжът, който дълбае баобаби ” (реж. Сирил Корню, генезис: Франция, Мадагаскар, 2022), част от формалната стратегия на тазгодишния Sofia MENAR.

За Делян Тодоров:

Делян Тодоров е фотожурналист с интерес към интернационалните връзки, тероризма и проблемите на развиващия се свят. Основният акцент в работата му са процесите в Близкия изток, Северна и Субсахарска Африка. Автор е на голям брой материали, отразяващи събития в тези райони на света. Възпитаник е на СУ „ Св. Климент Охридски “ и Военна академия „ Георги С. Раковски “.

За “Мамоди, мъжът, който дълбае баобаби ”:

На югозапад в Мадагаскар се намира платото Махафали, където дъжд вали единствено няколко дни в годината. Местните хора са измислили извънреден способ, с който да съхраняват водата навътре в баобабите. Фотографът Сирил Корню отива на острова, с цел да снима живота там и да опише за Мамоди – последният представител на изчезналите майстори, които дълбаят баобаби.

Филмът на Корню отваря сетивата оптимално – мадагаскарски пейзажи, които стопират дъха, човешки лица, които искаш да пипнеш, тъй като наподобяват нереални, непознати обичаи, благополучие, битка, мизерия…

Трейлър:

Присъединете се към формалното събитие и следете всички детайлности: https://bit.ly/3CuVK4E

Събитието е взаимна самодейност на Фондация „ ЕкоОбщност “ и компания “Позор ” в границите на план „ Климат на смяна “. Той е съфинансиран от Европейската комисия по Програмата за обучение за развиване и повишение на информираността (DEAR). Повече за плана можете да откриете тук: „

Допълнителна информация за всички събития и прожекции от SofiaMENAR можете да получите на https://menarfest.com/
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР