На 21-ви септември директорът на ОУ Христо Никифоров“ в Ловеч

...
На 21-ви септември директорът на ОУ Христо Никифоров“ в Ловеч
Коментари Харесай

Учениците от ОУ „Христо Никифоров“ - Ловеч подкрепиха пострадалите от наводнението в община Карлово

На 21-ви септември шефът на ОУ „ Христо Никифоров “ в Ловеч Йоанна Луканова, педагогическият консултант Пенка Петрова и ученичка от учебното заведение предоставиха събраните от учениците 1062 лева посредством сметката на Български Червен кръст за потърпевшите в област Пловдив.



По данни на Секретариата на Оценка за съвместимост на БЧК-Пловдив и община Пловдив е установено, че са били наводнени етажи на жилищни и търговски здания, промишлени предприятия, нарушена е пътната настилка, навлечени бяха инертни материали в с. Богдан, с. Столетово, с. Каравелово, с. Московец, гр. Клисура, с. Розино, с. Слатина и с. Христо Даново. В част от с. Богдан електрозахранването беше прекратено, паднали бяха стълбове за улично осветяване, запушеха мостове и шахти. Нямаше никакъв достъп до обитаемоте места.

За осъществяване на неотложни избавителни и аварийно-възстановителни работи кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов разгласи отчасти бедствено състояние във всички селища, намиращи се западно от град Карлово.

Най-засегнатите села в община Карлово са с. Каравелово с население 1179 поданици, село Розино са население 4 458, село Слатина с население 824 и село Богдан с население 805.

Община Калояново също беше наранена и шест обитаеми места останаха без питейна вода.

В община Марица най-тежко наранено беше с. Трилистник, което на 03.09.2022 година бе залято от река Стряма, поради скъсана дига край с. Калековец. С помощта на тежка техника, огнеборци и доброволци изтеглиха над 500 души от наводнените 120 къщи.

През идващите дни страната ще обезпечи 30 фургона за жителите на разрушените къщи.

Още в първите часове на бедствието на 02.09.2022 година, екипи на регионалната организация на БЧК-Пловдив се включиха в помощ на потърпевшите в обитаемоте места от общините Карлово, Калояново и Марица. Започна се неотложно оценяване на потребностите и подкрепяне на потърпевшите посредством даване на питейна вода, дезинфектанти, одеяла, спално долни дрехи. Паралелно с материалното подкрепяне психолози доброволци работят по оказване на психо обществена поддръжка на потърпевшите. Секретариатът на Областен съвет на БЧК – Пловдив дава отговор и на запитванията на жители по отношение на даването на дарения.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР